schody-powierzchnia

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Jacuanis
Posty: 3
Rejestracja: 29 cze 2018, 11:55

schody-powierzchnia

Post autor: Jacuanis » 22 lut 2019, 13:45

Hi,
Mam problem jakim narzędziem obliczać powierzchnię schodów . które są niezabudowane a w dodatku pod spocznikiem jest inne pomieszczenie , tak aby wstawić te dane na rzutach poziomu 1 i 2 i mieć je uwzględnione w zestawieniu powierzchni z danego poziomu?
Załączniki
stairs.JPG

akor
Posty: 39
Rejestracja: 07 lis 2016, 21:44

Re: schody-powierzchnia

Post autor: akor » 22 lut 2019, 23:58

jakim narzędziem
Linia separacji pomieszczenia.

akor

Jacuanis
Posty: 3
Rejestracja: 29 cze 2018, 11:55

Re: schody-powierzchnia

Post autor: Jacuanis » 23 lut 2019, 12:41

Dzięki za odpowiedź ale używałem linię separacji i nie działa. Schody są na różnych poziomach i nie mam przecież widocznosci całego obrysu schodów dwóch biegów np. z poziomu 1 na 2-więc jak tu zadziałać linią separacji ? :(

akor
Posty: 39
Rejestracja: 07 lis 2016, 21:44

Re: schody-powierzchnia

Post autor: akor » 23 lut 2019, 14:16

Narysuj, naszkicuj co chcesz osiągnąć?

akor

Jacuanis
Posty: 3
Rejestracja: 29 cze 2018, 11:55

Re: schody-powierzchnia

Post autor: Jacuanis » 25 lut 2019, 17:09

Tak jak mam powierzchnie pomieszczeń na layou-tach, to chciałbym mieć powierzchnie całych schodów z poziomu 1 na poziom 2 (mniejsza o kolory ze schematów kolorów)?

ODPOWIEDZ