Przekrój poprzeczny - znika skarpa

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Civil 3D.

Moderator: Radosław Wiśniewski

ODPOWIEDZ
Houp5
Posty: 1
Rejestracja: 04 lip 2017, 00:03

Przekrój poprzeczny - znika skarpa

Post autor: Houp5 » 04 lip 2017, 12:24

Zacznę od tego, że jestem kompletnie zielona z tego programu, mam go od kilku dni ( praca inżynierska ). Stanęłam w jednym miejscu, a mianowicie robię zatoczkę i gdy chcę zrobić przekrój poprzeczny korytarza ( w parametrach podzielony na : początek drogi , początek zatoczki, koniec zatoczki, koniec drogi ), to po przebudowaniu znika mi skarpa oraz korytarz nie zmienia się do kształtu zatoczki. Gdzie może być mój błąd ? :( proszę o wytłumaczenie jak najdokładniej

dla ułatwienia :
Załączniki
2.jpg
a dzieje się tak jak tu:
1.jpg
ma być tak jak tu:

doradora
Posty: 105
Rejestracja: 15 lut 2012, 14:09

Re: Przekrój poprzeczny - znika skarpa

Post autor: doradora » 05 lip 2017, 06:28

niestety, takie rzeczy się dzieją na początku pracy z programem
nie ma na nie jednego lekarstwa, bo to może być cokolwiek

masz dwa wyjścia, albo przeglądać każdy element, czy jest taki jak powinien, czy nie ma sprzeczności, czy regiony korytarza się nie nachodzą, albo właśnie za duża przerwa, czy wszystkie elementy zespołów mają takie same kody, czy teren jest dobrze wczytany...
albo zacząć od nowa w nowym rysunku :(

avichi90_pl
Posty: 17
Rejestracja: 21 paź 2015, 23:26

Re: Przekrój poprzeczny - znika skarpa

Post autor: avichi90_pl » 24 lip 2018, 12:46

Możliwy brak dowiązania do terenu w modelu korytarzy? To przychodzi mi do głowy takiego rozsądnego

ODPOWIEDZ