Kraty pomostowe

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Advance Steel.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Tomasz Białek

pawel1991
Posty: 37
Rejestracja: 09 lut 2018, 18:42

Kraty pomostowe

Post autor: pawel1991 » 13 mar 2018, 17:14

Cześć, mam pytanie odnośnie krat pomostowych, jak je tworzyć? Czy każdą kratę trzeba pojedyńczo wstawiać? czy istnieje opcja jak w ASD podania maksymalnego wymiaru kraty i program sam je rozmieszcza?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Paweł F.

thomas126
Posty: 118
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Kraty pomostowe

Post autor: thomas126 » 13 mar 2018, 20:40

Możesz wybrać opcję kraty, że wykratuje Ci cały obszar jako jednolitą. A możesz też wprowadzać kraty pojedynczo o konkretnych rozmiarach. Jednak z tego co wiem nie ma opcji, że sam podzieli duży obszar na systemowe wymiary.

JerzyCP
Posty: 132
Rejestracja: 16 mar 2017, 10:14

Re: Kraty pomostowe

Post autor: JerzyCP » 14 mar 2018, 07:32

thomas126 pisze:Możesz wybrać opcję kraty, że wykratuje Ci cały obszar jako jednolitą. A możesz też wprowadzać kraty pojedynczo o konkretnych rozmiarach. Jednak z tego co wiem nie ma opcji, że sam podzieli duży obszar na systemowe wymiary.
Jak masz PowerPacka Graitec-a... to jest tam taka opcja:
Kraty_1.png
Kraty_2.png
Kraty_3.png
Kraty_4.png
Kraty_5.png
Jurek

thomas126
Posty: 118
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Kraty pomostowe

Post autor: thomas126 » 14 mar 2018, 10:28

Właśnie nie mam. Czy to jest dodatek płatny czy darmowy?

JerzyCP
Posty: 132
Rejestracja: 16 mar 2017, 10:14

Re: Kraty pomostowe

Post autor: JerzyCP » 14 mar 2018, 10:50

thomas126 pisze:Właśnie nie mam. Czy to jest dodatek płatny czy darmowy?
Generalnie płatny... ale jeżeli masz subskrypcję Advance Steel, to być może masz go "za darmo" w ramach subskrypcji (ja tak mam).
Wersję testową dla AS 2017 można pobrać ze strony: https://apps.autodesk.com/ADSTPR/pl/Det ... n&os=Win64

Jurek

Awatar użytkownika
ziele_o2k
Posty: 16
Rejestracja: 20 lip 2017, 09:37
Lokalizacja: Poznań

Re: Kraty pomostowe

Post autor: ziele_o2k » 14 mar 2018, 11:08

JerzyCP pisze:
thomas126 pisze:Właśnie nie mam. Czy to jest dodatek płatny czy darmowy?
Generalnie płatny... ale jeżeli masz subskrypcję Advance Steel, to być może masz go "za darmo" w ramach subskrypcji (ja tak mam).
Wersję testową dla AS 2017 można pobrać ze strony: https://apps.autodesk.com/ADSTPR/pl/Det ... n&os=Win64

Jurek
Chyba, że masz subskrypcję AS od nie Graitec-a, jak ja. Wtedy niestety nie ma możliwości pobrania za darmo.
Swoją drogą napisanie do tego lispa nie powinno być najtrudniejsze.

Edit:
W wolnej chwili napiszę coś takiego (jak coś działam na AS2018)

Marcin_48
Posty: 1
Rejestracja: 29 sty 2019, 11:55

Re: Kraty pomostowe

Post autor: Marcin_48 » 31 sty 2019, 17:02

Zajrzyj na stronę http://www.metalzbyt.pl/, tam znajdziesz niezbędne informacje.

werron
Posty: 35
Rejestracja: 24 mar 2016, 11:37

Re: Kraty pomostowe

Post autor: werron » 31 sty 2019, 22:37

Marcin_48 pisze:
31 sty 2019, 17:02
Zajrzyj na stronę http://www.metalzbyt.pl/, tam znajdziesz niezbędne informacje.
Jakie niby "niezbędne informację " są na stronie którą linkujesz?
Dane producenta - to nie jest info o które pytał poprzednik.

ODPOWIEDZ