Schemat osiowy

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Advance Steel.

Moderator: Tomasz Białek

Michal1975
Posty: 46
Rejestracja: 12 maja 2017, 12:22

Schemat osiowy

Post autor: Michal1975 » 01 paź 2018, 06:52

Witam
Czy można w prosty sposób "wyciągnąć" z programu AS trójwymiarowy schemat osiowy zdefiniowanej konstrukcji stalowej??? Schemat ma być wykorzystany do utworzenia modelu obliczeniowego. Będę wdzięczny za podpowiedzi.

thomas126
Posty: 84
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Schemat osiowy

Post autor: thomas126 » 01 paź 2018, 08:10

Nie wiem czy o to Ci chodzi ale jak masz narysowaną konstrukcję to wtedy ja zaznaczasz, i ustawiasz prezentację prętów na wyłącz. Pozostają same osie. Wtedy eksportujesz plik do Robota. Jednakże nie wiem czy to Ci coś da bo dalej w Robocie będą widoczne jakieś tam pręty, które trzeba będzie zmienić.

Jeśli pytasz o możliwość wyrzucenia samej siatki osi to nie kojarzę aby była taka możliwość. Chyba, że czegoś nie wiem. Może Jurek coś podpowie.

JerzyCP
Posty: 129
Rejestracja: 16 mar 2017, 10:14

Re: Schemat osiowy

Post autor: JerzyCP » 02 paź 2018, 12:45

Michal1975 pisze:
01 paź 2018, 06:52
Witam
Czy można w prosty sposób "wyciągnąć" z programu AS trójwymiarowy schemat osiowy zdefiniowanej konstrukcji stalowej??? Schemat ma być wykorzystany do utworzenia modelu obliczeniowego. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Jeżeli chcesz model obrabiać w Autodesk Robot Structural Analysis... to jest takie narzędzie jak Robot-Advance Steel Link:
wersja 2019:
https://apps.autodesk.com/ADSTPR/en/Det ... start=true
wersja 2018:
https://apps.autodesk.com/ADSTPR/en/Det ... n&os=Win64
itd.

Jurek

ODPOWIEDZ