Strona 1 z 1

Rzutowanie na układ

: 08 sty 2019, 22:29
autor: rafaoo
Witam. Czy w Advance Steel istnieje możliwość rzutowania obiektów na układ ta jak to się robi w autocad z modelu 3d? Bryły można rzutowac a obiektów advance Steel nie wyświetla.

Re: Rzutowanie na układ

: 09 sty 2019, 08:16
autor: thomas126
Wyświetla. Kwestia ustawienia danego procesu lub stylu.

Re: Rzutowanie na układ

: 09 sty 2019, 08:54
autor: rafaoo
Chyba nie zrozumieliśmy się. Chodzi o polecenie "Baza" następnie wybieramy "z obszaru modelu" no i rzutyjemy na układzie i w tym momencie program wyświetla tylko obiekty bryłowe a nie wyświetla obiektów as

Re: Rzutowanie na układ

: 15 sty 2019, 11:15
autor: Yalapeno
Czy napewno chodzi ci o polecnie "baza" ? A nie czasem o "_flatshot" ?

Jeśli dobrze rozumiem, co chcesz uzyskać to poniżej rozwiązanie:
Obiekty AS nie sa obiektami bryłowymi autocada w rozumieniu Autocada. Są to innego rodzaju obiekty.
Żeby zrobić rzutowanie obiektów 3D Steela, nalezy je najpierw rozbić (rozbij do ACIS) i wtedy zrzutować na powierzchnię.

Re: Rzutowanie na układ

: 20 sty 2019, 20:09
autor: rafaoo
Tak jak myślałem tylko obiekty bryłowe można rzutować za pomocą polecenia baza oraz flatshoot.