błąd przy próbie wydruku

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, Jakub Góralski, marcinm, booszman, slaw, Andrzejj, plabuz

kayser
Posty: 89
Rejestracja: 19 wrz 2014, 08:04

błąd przy próbie wydruku

Postautor: kayser » 22 gru 2016, 18:08

Przy próbie wydruku w niektórych plikach nie w pełni działa mi okno drukowania.
Jak widać za zrzucie ekranu nie ma kropek przy poszczególnych opcjach i nie da się ich oznaczyć. Nie da się wejść w ustawienia ani podgląd.
Nie jest to stały błąd. Z reguły przy pierwszym druku po uruchomieniu pliku wszystko działa. Kolejny normalny wydruk jest możliwy dopiero po ponownym uruchomieniu Revita.
W przedstawionej sytuacji możliwy jest kliknięcie "OK", ale jak wiadomo nie zawsze można drukować z poprzednimi ustawieniami.

Revit 2015, update 14.

Jakieś pomysły co się dzieje? Ktoś miał podobny problem?

błąd druk.jpg

AndrzejZ
Posty: 137
Rejestracja: 22 kwie 2009, 17:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: błąd przy próbie wydruku

Postautor: AndrzejZ » 22 gru 2016, 23:05

Dziś miałem to samo ... z próbą skorzystania z tej drukarki. Dodatkowo przy zapisywaniu plików nie podstawia z automatu nazwy arkusza. Dziadostwo jakieś, mój wniosek - nie używać. Też revit15. PDFy drukuję z PDFCreator-a, działa b.dobrze.

kayser
Posty: 89
Rejestracja: 19 wrz 2014, 08:04

Re: błąd przy próbie wydruku

Postautor: kayser » 22 gru 2016, 23:14

Jestem prawie pewien że przy innych drukarkach też to się pojawia, ale teraz faktycznie działa.
Dziękuję.


Wróć do „Revit Architecture”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość