Rzutowanie na układ

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Advance Steel.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Tomasz Białek

rafaoo
Posty: 5
Rejestracja: 07 wrz 2018, 19:16

Rzutowanie na układ

Post autor: rafaoo » 08 sty 2019, 22:29

Witam. Czy w Advance Steel istnieje możliwość rzutowania obiektów na układ ta jak to się robi w autocad z modelu 3d? Bryły można rzutowac a obiektów advance Steel nie wyświetla.

thomas126
Posty: 107
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Rzutowanie na układ

Post autor: thomas126 » 09 sty 2019, 08:16

Wyświetla. Kwestia ustawienia danego procesu lub stylu.

rafaoo
Posty: 5
Rejestracja: 07 wrz 2018, 19:16

Re: Rzutowanie na układ

Post autor: rafaoo » 09 sty 2019, 08:54

Chyba nie zrozumieliśmy się. Chodzi o polecenie "Baza" następnie wybieramy "z obszaru modelu" no i rzutyjemy na układzie i w tym momencie program wyświetla tylko obiekty bryłowe a nie wyświetla obiektów as

Yalapeno
Posty: 4
Rejestracja: 11 paź 2018, 07:53

Re: Rzutowanie na układ

Post autor: Yalapeno » 15 sty 2019, 11:15

Czy napewno chodzi ci o polecnie "baza" ? A nie czasem o "_flatshot" ?

Jeśli dobrze rozumiem, co chcesz uzyskać to poniżej rozwiązanie:
Obiekty AS nie sa obiektami bryłowymi autocada w rozumieniu Autocada. Są to innego rodzaju obiekty.
Żeby zrobić rzutowanie obiektów 3D Steela, nalezy je najpierw rozbić (rozbij do ACIS) i wtedy zrzutować na powierzchnię.

rafaoo
Posty: 5
Rejestracja: 07 wrz 2018, 19:16

Re: Rzutowanie na układ

Post autor: rafaoo » 20 sty 2019, 20:09

Tak jak myślałem tylko obiekty bryłowe można rzutować za pomocą polecenia baza oraz flatshoot.

ODPOWIEDZ