problemy z aktywacją

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, Jakub Góralski, Andrzejj, booszman, plabuz, slaw

problemy z aktywacją

Postprzez karolw » 30 kwi 2008, 22:18

Cześć,
ściągnałem kolejnego revita ze strony studenckiej i jestem pod wrazeniem szczególnie mentala. ale kiedy probuje zaktywować program tak jak zwykle to otrzymuje wiadomość ze moj numer seryjny (wygenetowany przez strone studencką autodesku) jest nieprawidłowy...

Czy ktoś wie do kogo powinienem się zwrócić o pomoc.
w miare mozliwości przeczytałem wszystkie faq;i na stronie w których tłomaczą 10x to samo ale sytuacji w której numer seryjny jest błedny chyba nie opisali.
moze ktoś moze mi pomóc albo przynjamniej powiedzec do kogo napisać?

serdecznie dziekuje jeszcze zostało mi kilka dni trala ale jak nie zaktywuje to co bedze z projektami? do prprzedniej wersji przeciez z nimi nie mogę wrócić...
karolw
 
Posty: 99
Dołączył(a): 31 paź 2006, 22:16

Postprzez Lukaszsw » 30 kwi 2008, 22:58

Zostało Ci jeszcze kilka dni? Myślałem, że wersja studencka pojawiła się 5 dni temu. No nic, właśnie sprawdziłem i bez problemu zarejestrowało mnie.

Pamiętam, że numer podawałem też przy instalacji. Tobie wtedy ten sam numer przyjeło? (jakkolwiek ten krok wcale nie aktywowała produktu tylko pozwolił mi zainstalować)

Może opisz dokładnie kiedy program mówi, że numer jest nieprawidłowy. Ja podałem numer i najpierw przekierował mnie do strony logowania do konta autodesk, potem musiałem potwierdzić, że tą kopie programu chcę przyporządkować temu kontu. Jeśli doszedłeś do tego kroku i nie się coś nie zgadzało później to może dane na którymś koncie się różnią - bo o ile pamiętam to konto studenckie jest osobne z kontem autodesk do rejestracji produktu

Inna rada:
Możesz oczywiście napisać do procada i poprosić o aktywację, ale nie wiem czy będą tacy chętni do pomocy studentom (nie byli chętni do pomocy klientom). Jednak wszystko co oni potrafią zrobić to użyć tej strony do rejestracji
https://register.autodesk.com/
Spróbuj tutaj, powinnieneś dostać kod aktywacyjny
Avatar użytkownika
Lukaszsw
 
Posty: 60
Dołączył(a): 16 gru 2006, 08:06

Postprzez karolw » 01 maja 2008, 08:53

ja przy instalacji zadnych kotdów nie podawałem.
i na stronie z tego co zrozumiałem wprowadza sie nr seryjny i opce get actiwation code.
niewazne zrobiłem inaczej zkorzystałem z mojego konta zarejestrowałem produkt a nastepnie oczymany kod aktywacyjny tylko skopiowałem. nieistotne działa.
miłej zabawy, dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam.
karolw
 
Posty: 99
Dołączył(a): 31 paź 2006, 22:16


Powrót do Revit Architecture

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości