Numery arkuszy

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Numery arkuszy

Post autor: ada_mowska » 05 gru 2007, 19:34

Czy zdarzyło sie wam ustawić wszystkie arkusze, ponumerować je np. A01, A02..A15..
a potem nagle przypomnieć sobie, że miedzy arkuszem np A02 i A03 trzeba wstawić dodatkowy arkusz :?

Jak to zrobić jednym ruchem, aby nie bawić się w ręczne zmienianie numerów????
---
właśnie się za to biorę :evil:
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 05 gru 2007, 20:02

podpinam sie pod pytanie ...... mnie szlag tarfia jak musze zmienic numeracje pomieszczen ....... jakis automat ?
pozdro
slaw 8)

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1110
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies » 05 gru 2007, 22:49

Automatów się Państwu zachciewa, w głowach się poprzewracało!
Do roboty !!!!!!!!!!

:lol:
Pozdrawiam
Był Kudłaty

mkprojekt
Posty: 236
Rejestracja: 18 paź 2005, 08:16

Post autor: mkprojekt » 05 gru 2007, 23:19

dla tych co lubią chodzić na skróty prezent od mikołaja!
jest już kilka automatów. m.in. do numeracji pomieszczeń. nie próbowałem jeszcze. poniżej podaję link. trzeba się zarejestrować.
pojawiło się już całkiem sporo zewnętrznych dodatków do revita. co mnie bardzo cieszy.
pzdr
https://www.avatechmarketing.com/mk/get ... IT_UTIL_DL

ps. właśnie przetestowałem i działa całkiem fajnie

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: ada_mowska » 06 gru 2007, 07:36

pies pisze:Automatów się Państwu zachciewa, w głowach się poprzewracało!
Do roboty !!!!!!!!!!

:lol:
strasznie śmieszne, ha, ha , ha :D :wink:
---
do mk
zarejestrowałam, zainstalowałam..i co dalej? :oops:
Załączniki
sink.jpg
ja z tą umywalką nie mam absolutnie nic wspólnego!! :)))
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: ada_mowska » 06 gru 2007, 08:07

do mk

już wiem, działa ślicznie!!! DZIĘKI!
Pojawiło sie nowe coś w górnym menu. :P

no to teraz do renumeracji arkuszy by sie cośkolwiek przydało... :)

już jest blisko: po zainstalowaniu innego narzędzia Avatech zmiana zapisu nazw (jak w Wordzie) odbywa sie automatem np z SyPiALnia->SYPIALNIA
To jeszcze only numery..:?
--------
struś pędziwiatr

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 06 gru 2007, 15:07

no to do renumeracji pomieszczen rewela ...... ze tez nie spytalem wczesniej :cry:
pozdro
slaw 8)

itod
Posty: 47
Rejestracja: 30 mar 2007, 11:35

Post autor: itod » 29 paź 2008, 12:40

u mnie link nie działa;/ ma może ktoś inny link do instalki tego cud- automatu do numeracji pomieszczeń i nie tylko?

Marek100
Posty: 4
Rejestracja: 29 paź 2008, 14:12

Post autor: Marek100 » 29 paź 2008, 14:15

Marek

itod
Posty: 47
Rejestracja: 30 mar 2007, 11:35

Post autor: itod » 29 paź 2008, 15:14

Dziękuję- działa:)

ODPOWIEDZ