polilinia

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

polilinia

Post autor: mzafka » 28 gru 2015, 12:39

Cześć. Może wiecie czy da się jakoś docinac polilinie tak jak zwykłe linie w v2016?
Maciek

marcinm
Posty: 23
Rejestracja: 28 lip 2015, 06:48

Re: polilinia

Post autor: marcinm » 29 gru 2015, 09:25

A możesz trochę doprecyzować pytanie? Z tego co wiem, w Revicie nie ma czegoś takiego jak polilinia, wszystko co rysujesz (nawet za pomocą prostokąta lub wielokąta) jest ciągiem pojedynczych linii, które możesz docinać za pomocą narzędzi z zakładki zmień: przytnij/wydłuż do narożnika [1], przytnij/wydłuż pojedynczy element [2] i przytnij/wydłuż wiele elementów [3]. No chyba, że chodzi Ci o splajn- jego nie dotniesz ani nie wydłużysz.
Załączniki
dotnij wydłuż.png
pozdrawiam
marcinm

mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

Re: polilinia

Post autor: mzafka » 29 gru 2015, 09:40

Przepraszam. Oczywiście chodziło mi o splajn :)
Maciek

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1111
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: polilinia

Post autor: pies » 31 gru 2015, 18:30

Splain można jedynie edytować przez dodawanie, odejmowanie i przesuwanie punktów kontrolnych. Przycinać nie da się.
Pozdrawiam
Był Kudłaty

mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

Re: polilinia

Post autor: mzafka » 02 sty 2016, 17:47

Dziwne, że jeszcze na to nie wpadli... A by było bardzo użyteczne :)

Dzięki za odpowiedź. Nadal się uczę Revita i jest coraz lepiej :)
Maciek

ODPOWIEDZ