Grubości linii na wydruku

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
knkrb
Posty: 13
Rejestracja: 28 gru 2015, 18:46

Grubości linii na wydruku

Post autor: knkrb » 15 kwie 2016, 18:04

W AutoCad jest taka opcja drukowania lub nie drukowania "szerokości linii".
Czy coś podobnego jest w Revicie ?

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1110
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: Grubości linii na wydruku

Post autor: pies » 15 kwie 2016, 23:18

O ile wiem, to takiego klawisza przełączającego nie ma, niemniej jeżeli odczuwasz potrzebę takiej operacji, to przygotuj sobie odpowiedni szablon widoku, z nadpisanymi grubościami linii. Widokom, które mają być drukowane cienko, wystarczy podmienić szablon (można to robić grupowo)
Szablony widoków to świetne narzędzie pozwalające manipulować wyświetlaniem i drukowaniem widoków w zakresie praktycznie nieograniczonym. Zmiana grubości linii, to tylko niewielki wycinek możliwości.
Pozdrawiam
Był Kudłaty

knkrb
Posty: 13
Rejestracja: 28 gru 2015, 18:46

Re: Grubości linii na wydruku

Post autor: knkrb » 16 kwie 2016, 15:31

Dzięki za podpowiedź, przy okazji dowiedziałem się o wyższości nadpisania grafiki nad stylami obiektów.
Jedyne czego nie można ustawić w szablonach to wszelkiego rodzaju obiekty utworzone i przypisane do różnych etapów.

ODPOWIEDZ