Przeniesienie osi z jednego rzutu na drugi

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

Przeniesienie osi z jednego rzutu na drugi

Post autor: mzafka » 17 kwie 2016, 21:16

Mam taki problem: mam stworzonych kilka poziomów i na niektórych mam stworzoną wczesniej siatkę. Po dodatniu następnego poziomu, który jest mi potrzebny, rzadna siatka się nie pojawia.

Proszę o pomoc :)
Maciek

mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

Re: Przeniesienie osi z jednego rzutu na drugi

Post autor: mzafka » 17 kwie 2016, 21:32

Od razu odpowiem, że 'poszerz zakres' nie działa. Nie pojawiają mi się nowo stworzone poziomy-> rzuty...
Maciek

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1111
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przeniesienie osi z jednego rzutu na drugi

Post autor: pies » 18 kwie 2016, 05:39

1. żadna pisze się przez "ż" :wink:
2. Czasem trzeba na przekrojach wyciągnąć osie za uchwyty 3D (kółeczko, nie kropka) ponad najwyższy poziom, wtedy pojawi się na wszystkich poziomach.
3. Gdy na przekrojach nie możesz znaleźć utworzonych poziomów, zaznacz którykolwiek widoczny (lub utwórz takowy na potrzeby tej operacji) i przy pomocy menu kontekstowego zaznacz wszystkie w projekcie. Następnie, również przy pomocy menu kontekstowego wybierz Reset lub Maximize 3D Extents. Powinno pomóc :wink:
Załączniki
osie.jpg
Pozdrawiam
Był Kudłaty

mzafka
Posty: 67
Rejestracja: 10 gru 2015, 18:57

Re: Przeniesienie osi z jednego rzutu na drugi

Post autor: mzafka » 18 kwie 2016, 07:14

1. Ale wstyd, to chyba z przemęczenia :)
2,3. Dzięki za informację. Nareszcie mogę działać dalej :)
Maciek

ODPOWIEDZ