Jak umieścić pomieszczenie nie umieszczone?

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Jakub_TK
Posty: 42
Rejestracja: 12 sty 2016, 16:49

Jak umieścić pomieszczenie nie umieszczone?

Post autor: Jakub_TK » 05 sie 2016, 08:41

Hej!

Dzięki Kudłatemu stałem się specem od zestawień pomieszczeń. Ale pytanie odwrotne, jak mogę umieścić pomieszczenie niemieszczone, czyli takie, które pojawia się w zestawieniach, ale zostało usunięte z arkusza? Mam wszystkie niezbędne dane w tych pomieszczeniach i chciałbym uniknąć opisywania ich jeszcze raz ;)

marcinm
Posty: 23
Rejestracja: 28 lip 2015, 06:48

Re: Jak umieścić pomieszczenie nie umieszczone?

Post autor: marcinm » 05 sie 2016, 11:03

Hej!

Kopiuje z pliku pomocy, bo tak najszybciej:

"Wstawianie nieumieszczonego pomieszczenia

Po usunięciu pomieszczenia można je umieścić w innym położeniu modelu budynku.

Otwórz widok, w którym ma zostać umieszczone pomieszczenie.
Kliknij kolejno kartę Architektura panel Pomieszczenie i powierzchnia(Pomieszczenie).
Na pasku opcji z listy Pomieszczenie wybierz żądane pomieszczenie.
W obszarze rysunku kliknij, aby umieścić wybrane pomieszczenie w żądanym położeniu.
Położenie nowego pomieszczenia zostanie automatycznie uwzględnione w zestawieniach pomieszczeń."
pozdrawiam
marcinm

Jakub_TK
Posty: 42
Rejestracja: 12 sty 2016, 16:49

Re: Jak umieścić pomieszczenie nie umieszczone?

Post autor: Jakub_TK » 05 sie 2016, 11:32

Dzięki!

W ramach wdzięczności fajny tutorial tłumaczący Voronax'y ;)

https://www.youtube.com/watch?v=4Yqa7b4DhIw

ODPOWIEDZ