Żle pokazuje wysokość

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek K
Posty: 183
Rejestracja: 05 wrz 2009, 16:43
Lokalizacja: wieś Polna
Kontaktowanie:

Żle pokazuje wysokość

Post autor: Marek K » 22 sie 2016, 20:34

Mam taki oto problem. W rzucie kondygnacji parteru na jednym stropie pokazuje właściwą rzędną (sanitariaty) a w drugim pomieszczeniu pokazuje rzędną niwłaściwą - tj rzędną dachu którym jest przykryte pomieszczenie.Na przekroju pokazuje poprawnie.
Załączniki
Rzut.jpg
Rzut z właściwymi i błędnymi rzędnymi
Przekrój.jpg
Przekrój z właściwymi rzędnymi
Przekrój 2.jpg
Przekrój z właściwymi rzędnymi
Marek_K

AndrzejZ
Posty: 155
Rejestracja: 22 kwie 2009, 17:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: Żle pokazuje wysokość

Post autor: AndrzejZ » 22 sie 2016, 22:15

Jako "głupi " program pokazuje dobrze, czyli źle :-) sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonego podrysu wyższej kondygnacji? Takie "coś" szare widzę na rzucie obok ściany i on pewnie do tego się łapie. Jak wyłączysz podrys rzędne znikną. Polecam wyłączanie wszelkich podrysów przy opisywaniu i wymiarowaniu rysunku.
Czy doszły rysunki które kiedyś w jakimś roboczym amoku puściłem Ci na prv i później się zdziwiłem że nie mam tej wiadomości w wysłanych?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marek K
Posty: 183
Rejestracja: 05 wrz 2009, 16:43
Lokalizacja: wieś Polna
Kontaktowanie:

Re: Żle pokazuje wysokość

Post autor: Marek K » 23 sie 2016, 03:10

Nie kojarzę aby doszły. Jesli możesz to puść jeszcze raz. Np marekkrzyszton@gmail.com Dzięki za radę z rzędnymi - zadziałało. Teraz mam tylko wątpliwość jak ciągnąć dalej temat - czy w Revicie; poczatek rozbudowy zabytkowego obiektu czy w w acadzie. Na pewno branżyści muszą dostać w Acadzie. Koncepcja na pewno w Revicie bo szybciej jest pokazać kilka wersji. Tak jak pisałem w poprzednim poście chciałbym zobaczyc jak inni tworzą w Revicie PB oraz PW.
Marek_K

Jakub_TK
Posty: 42
Rejestracja: 12 sty 2016, 16:49

Re: Żle pokazuje wysokość

Post autor: Jakub_TK » 02 wrz 2016, 13:07

Marek - my też robimy PB i PW w Revicie - może się jakoś wymienimy spostrzeżeniami?

ODPOWIEDZ