otwieranie revita z pliku

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

otwieranie revita z pliku

Post autor: ada_mowska » 14 lis 2016, 19:55

coś mi sie takiego porobiło, ze jak otwieram revita z pliku, czy to projekt czy rodzinę, otwiera się nowa sesja; co z tym zrobic? to dość męczące jest...
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

Jakub_TK
Posty: 42
Rejestracja: 12 sty 2016, 16:49

Re: otwieranie revita z pliku

Post autor: Jakub_TK » 17 lis 2016, 12:37

http://www.revitforum.org/architecture- ... -open.html

spróbuj tego powyżej, jak zadziała to przeczytaj poniżej :P








Na przyszłość proszę stosuj się do 6 przykazań Kudłatego :D

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: otwieranie revita z pliku

Post autor: ada_mowska » 17 lis 2016, 16:43

poczytam, ale gdzie te 6 przykazań? bo zżera mnie ciekawość
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: otwieranie revita z pliku

Post autor: ada_mowska » 18 lis 2016, 06:55

nie widze tam wskazówek
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

piotrbo
Posty: 21
Rejestracja: 03 lip 2012, 13:00

Re: otwieranie revita z pliku

Post autor: piotrbo » 18 lis 2016, 10:23

Podobny temat: https://knowledge.autodesk.com/support/ ... Revit.html

W rejestrze systemu odpowiadają za to klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Revit.Project\shell\open\command - wersja revita - u mnie wygląda to tak:
wersja.png
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Revit.Project\shell\open\ddeexec - ilość sesji revita:
wersja1.png
Powyższe odnosi się do plików projektu, podobnie jest z pozostałymi plikami.

ODPOWIEDZ