Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, Jakub Góralski, marcinm, booszman, slaw, Andrzejj, plabuz

Jęczmień94
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2017, 07:17

Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: Jęczmień94 » 05 paź 2017, 16:19

Cześć,

Mam pytanie odnośnie wzorów cięcia. Być może nie jest to trudny do rozwiązania problem, może to po prostu na przykład coś z widocznością, wtedy z góry przepraszam, ale na prawdę "siedzę" już nad tym dłuższą chwilę i mimo, że udaje mi się zmieniać wygląd całego obiektu, jego wzór powierzchni, to jednak przekrój nie reaguje na zmianę wzoru cięcia.

Czy ktoś zna rozwiązanie?
Załączniki
przekrój belki.jpg

akor
Posty: 18
Rejestracja: 07 lis 2016, 21:44

Re: Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: akor » 06 paź 2017, 09:59

A może pokazuje, tylko ten wzór cięcia jest tak gęsty, że wygląda jak szarość.
Do sprawdzenia.
akor

piotrbo
Posty: 15
Rejestracja: 03 lip 2012, 13:00

Re: Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: piotrbo » 06 paź 2017, 10:19

W realistycznym stylu wizualnym wzory cięcia nie są wyświetlane

Jęczmień94
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2017, 07:17

Re: Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: Jęczmień94 » 06 paź 2017, 17:34

Dzięki za odpowiedzi. Próbowałem zmieniać wzory cięcia, skale, ale nic to nie dało. Prześledziłem również wszystkie widoki.

Awatar użytkownika
Marek K
Posty: 157
Rejestracja: 05 wrz 2009, 16:43
Lokalizacja: wieś Polna
Kontaktowanie:

Re: Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: Marek K » 06 paź 2017, 18:04

zmień styl wyświetlania (styl wizualny) na tą białą ilonkę - drugą od góry (nad nią jest model krawędziowy). W realistycznym program pokrywa modele, obiektu teksturami a nie szrafem.
Marek_K

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1091
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: Revit nie pokazuje wzorów cięcia

Postautor: pies » 06 paź 2017, 19:08

Proponowałbym otworzyć familię do edycji i sprawdzić, czy bryła ma parametr materiału przypięty do parametru typu lub instance. Moim zdaniem nie ma.
Pozdrawiam
Był Kudłaty


Wróć do „Revit Architecture”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości