warstwy sciany

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, marcinm, Artur Owczarek, Slavco, slaw, Andrzejj

ODPOWIEDZ
Jacuanis
Posty: 12
Rejestracja: 29 cze 2018, 11:55

warstwy sciany

Post autor: Jacuanis »

Może kto wie dlaczego pojawia się taki oto komunikat i nie chce rozdzielić warstw sciany?
Załączniki
layers.JPG
marcinm
Posty: 24
Rejestracja: 28 lip 2015, 06:48

Re: warstwy sciany

Post autor: marcinm »

Czy ta ściana jest już użyta w modelu i np. połączona ze stropem lub dachem, wstawione są w nią otwory?
Screen pokazuje modyfikację górnej krawędzi dla warstwy ocieplenia - czy zmieniałeś w jej budowie coś jeszcze?
Może któryś z linków pasuje do Twojej sytuacji:
https://forums.autodesk.com/t5/revit-ar ... -p/5818453
https://knowledge.autodesk.com/support/ ... Revit.html
pozdrawiam
marcinm
Jacuanis
Posty: 12
Rejestracja: 29 cze 2018, 11:55

Re: warstwy sciany

Post autor: Jacuanis »

Dzięki za podpowiedż.Tak sciana jest uzyta w modelu (przy czym ,musiałem odznaczyć opcję -exclude option ażeby dała się zanaczyc) , jest połączona z dachem są wstawione otwory okienne. Screen pokazuje ,że warstwa izolacji daje się odblokować ale zarazem wyskakuje komunikat z tym błędem . czyli de facto nie działa rozdzielanie warstw .Chcę zachować wartwę muru a ocieplenie i wykończenie zewn. odblokować. Dzięki za linki spróbuję się zapoznać.
ODPOWIEDZ