edycja rodzin systemowych

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
arkada
Posty: 289
Rejestracja: 11 paź 2005, 21:03
Kontaktowanie:

edycja rodzin systemowych

Post autor: arkada »

Czy ktoś wie jak wyedytować system family (np dodać odpowiednie parametry do informacji o projekcie, żeby nie trzeba było za każdym razem wpisywać w tabelkę autora). Wiem, że można sobie owego ręcznie wpisać w edycji rodziny arkusza, ale w sparametryzowanym programie przecież nie o to chodzi. :wink:

pozdrawiam wszystkich Revitowców
Piotr
Awatar użytkownika
Jakub Góralski
Posty: 176
Rejestracja: 01 cze 2005, 08:57
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub Góralski »

O jaką rodzinę systemową chodzi? Jeżeli o tabelkę to dane są pobierane z Settings > Project Information.

Jezli brakuje Ci jakiegoś parametru musisz go po prostu stworzyć jako parametr współdzielony (shared). Będzie wtedy brał udział w zestawieniach.
Pozdrawiam
Jakub Góralski
http://www.zapparchitekci.pl
Awatar użytkownika
arkada
Posty: 289
Rejestracja: 11 paź 2005, 21:03
Kontaktowanie:

Post autor: arkada »

Ok, ale w jaki sposób dodać taki parametr wspódzielony, żeby pojawiał się np. w oknie project information. Byłbym wdzięczny za bliższe informacje.

pozdrawiam
Piotr
ODPOWIEDZ