Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
PiotrB
Posty: 21
Rejestracja: 05 lut 2009, 09:25

Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Post autor: PiotrB » 22 lut 2010, 09:54

Witam,
Chciałbym pozbyć się starych zaimportowanych dwg z mojego projektu w revicie gdyż nagromadziło ich się bardzo w zakładce nadpisania widoczności/Kategorie importowane. Czy ktoś zna sposób na pozbycie się niepotrzebnych zaimportowanych dwg? Dodam żeby było jasne że nie chodzi o podłączone pliki tylko zaimportowane.

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Post autor: ada_mowska » 22 lut 2010, 16:54

http://forum.procad.pl/viewtopic.php?f=1&t=2283

podobno tu wyjaśnione, nie próbowałam..
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

Kaspric
Posty: 208
Rejestracja: 03 gru 2008, 13:16
Kontaktowanie:

Re: Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Post autor: Kaspric » 23 lut 2010, 11:57

Chyba nie o to chodzi. Nawet pozbywając się fizycznie dwg z projektu, w warstwach linii dalej widnieją warstwy z tego dwg. Niestety, trzeba je chyba usuwać ręcznie, nie znam innego sposobu.
http://postergliwice.blogspot.com/

alternativa
Posty: 70
Rejestracja: 29 lis 2006, 11:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Post autor: alternativa » 23 lut 2010, 15:26

Czasem sie udaje usunac zbedne definicje warstw po duchach plikow DWG uzywajac po prostu PURGE, pojawiaja sie nazwy takich DWG'ów na liscie do usuniecia pod kategoria FAMILIES .... a czasem sie nie udaje, bo sie te nazwy nie pojawiaja, mimo iz w projekcie nigdzie taki DWG nie jest wstawiony ... juz od dawna nie mam na to rozwiazania
alternativa

PiotrB
Posty: 21
Rejestracja: 05 lut 2009, 09:25

Re: Usuwanie zaimportowanych dwg z pamięci revita

Post autor: PiotrB » 23 lut 2010, 16:42

Nic na szczęście mam tylko kilka tych dwg w importowanych, chyba się musze do nich przyzwyczaić.

ODPOWIEDZ