revit 2012 co nowego

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

alagor
Posty: 146
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

revit 2012 co nowego

Post autor: alagor » 23 mar 2011, 08:54

Informacje o revicie 2012 w pliku pdf.
I co Wy na to
Załączniki
2012_revit_architecture_2012_comparison_matrix_en0.pdf
(1.76 MiB) Pobrany 454 razy

leshkens
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2008, 11:14

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: leshkens » 23 mar 2011, 20:32

Enhanced - to słowo klucz, które znaczy, że będzie wspaniale albo wręcz przeciwnie ;-)

Baross
Posty: 11
Rejestracja: 04 gru 2010, 18:53

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Baross » 29 mar 2011, 00:27

ciekawe kiedy udostępnia możliwość pobrania nowej wersji i przekonania się co tam namieszali.
Niestety widzę ze zapis do niższej wersji dalej nie możliwy

Awatar użytkownika
zubrzyk
Posty: 145
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: zubrzyk » 29 mar 2011, 07:52

a ja dodam że jestem pewny, że (podobnie jak było ze zmianą międzymordzia) brak możliwości zapisu do wcześniejszej wersji to zagrywka wyłudzająca pieniądze za subskrypcję a nie ograniczenia programowe :evil:

Acinski
Posty: 92
Rejestracja: 12 gru 2008, 14:48
Lokalizacja: Śląsk
Kontaktowanie:

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Acinski » 30 mar 2011, 11:12

Pewnie, że tak. Autocad to potrafi więc nie sądzę aby programiści nie mogli tego wykonać w Revicie.
Ot nowy produkt więc od strzału wycięli tą mozliwość.
Cad jest od dawna więc nagle nie można tego wywalić, choć z drugiej strony :)
nauka trwa

leshkens
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2008, 11:14

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: leshkens » 30 mar 2011, 15:06

Zapisywanie do poprzednich wersji ma załatwić zdaje się format *.ifc
Jeśli to dopracują to będzie hulać ale ciekawe ile to potrwa. Wydaje mi się, że autodesk traci klientów przez taką politykę a szkoda bo to mógłby być najlepszy program tego typu na rynku.

alternativa
Posty: 70
Rejestracja: 29 lis 2006, 11:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: alternativa » 04 kwie 2011, 12:29

Napięcie z oczekiwania na nową wersję 2012 staje się powoli nie do zniesienia, zatem dla rozluźnienia atmosfery...

http://rvit.wordpress.com/2010/04/16/re ... they-last/

Jeśli nie dadzą tego zapisywania do wersji niżej to naprawdę może być apokalipsa.
alternativa

leshkens
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2008, 11:14

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: leshkens » 07 kwie 2011, 11:12

http://revit.downloads.autodesk.com/dow ... -64bit.exe

Można się przekonać przez 30 dni samemu co tam fachowcy z autodesku namotali nowego.

Lukaszsw
Posty: 78
Rejestracja: 16 gru 2006, 08:06

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Lukaszsw » 08 kwie 2011, 20:29

Formula driven family types - może typy będą się same nazywały, mam dosyć tego ręcznego dodawania nazwy, w której wpisuje wymiary, a wpisywania tych samych wymiarów w typie. Wiki help brzmi fajnie - już wydzię opisy "to narzędzie działa tak oprócz 200 wyjątków, w których nie zadziała tak"

Ogólnie niestety lista poprawek brzmi jak kosmetyka i chyba nadal Revit będzie programem, którego rozwojem zajmuje się dział marketingu. Ściągam, jestem ciekawy.

Marta K-W
Posty: 32
Rejestracja: 19 lip 2007, 10:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Marta K-W » 18 kwie 2011, 08:33

wszystko niby fajnie...
podobają mi się bajerki w pokazywanie grafiki szczególnie ghost surfaces.
Trochę namocili z materiałami... nie jest to takie oczywiste żeby bez bólu przerzucic się ze starego Revita.
Tylko mam już jeden problem!!! GDZIE JEST BIBLIOTEKA RODZIN??? Jak chcę załadować rodzinę to automatycznie zawsze przekierowywało na Metric library, teraz stworzyli folder Library ale w nim nie ma rodzin! No i nie dali szablonu projektu.... Konstruktor z którym współpracuję też mówi że w R Struktural nie ma w ogóle rodzin......... jakis bubel? Czy źle szukam?.....

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1109
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: pies » 20 kwie 2011, 05:29

GDZIE JEST BIBLIOTEKA RODZIN???
W czasie instalacji Revita trzeba zadeklarować które szablony chcemy mieć.
Instalowałem wersję trialową z internetu i zaptaszkowałem US Metric, więc teraz mam taką.
Załączam zrzuty pokazujące lokalizację bibliotek oraz kolekcję szablonów projektu.
Załączniki
template.jpg
project.jpg
family.jpg
Pozdrawiam
Był Kudłaty

Marta K-W
Posty: 32
Rejestracja: 19 lip 2007, 10:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Marta K-W » 20 kwie 2011, 13:03

aaaa no chyba że tak ;P
za szybko instalowałam i nie wczytałam się
dzięki

Marta K-W
Posty: 32
Rejestracja: 19 lip 2007, 10:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: Marta K-W » 20 kwie 2011, 13:30

no i rzeczywiście templates są ale nie mam rodzin revitowych.... w R2011 w folderze Program był Metric library ze wszystkimi rodzinami teraz w R2012 jest folder Lirary który odnosi się do folderu Program <tak jakby ktoś zapomnial dodać w folderze Program folder z rodzinami....> Mamy jeszcze jedna licencję w biurze i jest tam dokładnie tak samo. O co w tym chodzi??? :evil:

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: ada_mowska » 20 kwie 2011, 18:44

Kilka dni temu dostałam pudło; zainstalowałam, bibliotek niet. :?
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

leshkens
Posty: 55
Rejestracja: 17 sty 2008, 11:14

Re: revit 2012 co nowego

Post autor: leshkens » 21 kwie 2011, 07:22

Missing Templates in UK Metric Content
If you have installed the UK Metric content for any of your 2012 Revit products, you may have noticed that some of the templates are not present. The missing files are standard metric files and can be obtained by downloading the US Metric content. To do so:

1. Open the Windows Control Panel > Programs and Features dialog.
2. Highlight your 2012 Revit product and choose Uninstall/Change.
3. In the subsequent Revit dialog, choose Add or Remove Features.
4. In the Select Content section, choose US Metric.
5. Click Next to install the content.

Znalazłem coś takiego i może w ten sposób trzeba doinstalować biblioteki.

ODPOWIEDZ