Render w chmurze.

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

ODPOWIEDZ
alagor
Posty: 148
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

Render w chmurze.

Post autor: alagor » 09 kwie 2012, 10:00

Render w chmurze.
Jest to wygodne narzędzie. Umożliwia pracę i robienie w tym czasie poprawek. Uzyskane rendery są dość dobrej jakości i uzyskujesz je po paru minutach. Niepokój mój budzi natomiast informacja, którą znalazłem na moim w ustawieniach konta.
„ Zużyto wszystkie jednostki chmury dostępne w ramach subskrypcji. Obecnie nie sprzedajemy dodatkowych jednostek chmury. Możesz nadal korzystać z dostępu do usług chmury Autodesk bez konieczności wykupywania dodatkowych jednostek chmury do końca bieżącej umowy subskrypcji lub do momentu otrzymania od firmy Autodesk powiadomienia (bezpośrednio lub za pośrednictwem naszych produktów bądź usług), że usługi Cloud są dostępne do zakupienia, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej. „

czyżby nowa maszynka do wyciągania kasy. Czy to jest powód że rendery w revicie chodzą tak słabo.

rendery z chmurze
Załączniki
7.jpg
2.png
1.png
4.png

Awatar użytkownika
zubrzyk
Posty: 145
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: Render w chmurze.

Post autor: zubrzyk » 09 kwie 2012, 11:00

ja robię rendery w chmurze od dłuższego czasu i nic takiego mi nie napisali, że „ Zużyto wszystkie jednostki chmury dostępne w ramach subskrypcji (...)" masz subskrypcję? Bo podobno ta usługa ma być darmowa dla posiadaczy subskrybcji?

Awatar użytkownika
zubrzyk
Posty: 145
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: Render w chmurze.

Post autor: zubrzyk » 09 kwie 2012, 11:09

Poszukałem i znalazłem... ten sam tekst... no i mnie też zaniepokoił :/

alagor
Posty: 148
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

Re: Render w chmurze.

Post autor: alagor » 09 kwie 2012, 14:20

Używam chmury od ponad roku. Pierwsze próby nie powalały. Teraz jest to stabilne narzędzie.
Wydawało mi się że jest darmowe dla użytkowników z subskrypcją (posiadam taką). Niepokoi mnie to, że w każdej chwili mogą powiedzieć, że to już koniec. Nie lubię nie pewnych sytuacji. Jak jest to na próbę to niech powiedzą do kiedy spróbuję i tyle. Inaczej jest jak zaczynam pracować z narzędziem i zaraz to zabierają. Nie wiem czy warto się do niego przyzwyczajać.

ODPOWIEDZ