k-A/R-amba z krainy deszczowcow

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Revit Building.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, marcinm

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 20 mar 2007, 08:39

święte nie święte:) pozostałę programy BIM mają podobne problemy - przynajmniej te które znam (archicad, allplan, arcon) myślałem tylko, że skoro Autodesk a doświadczenie z programami takimi jak Acad czy 3dStudio w swoim flagowym (chyba w tej chwili) produkcie wykorzysta to co najlepsze z poprzednich a tu nie do końca - teraz już wiem dlaczego dołączany jest Acad w pełnej wersji:)

kocad
Posty: 12
Rejestracja: 09 mar 2007, 15:21

Post autor: kocad » 21 mar 2007, 13:09

tak tyle to jest jasne zwykła propozycja powrotu do deski.

Awatar użytkownika
arkada
Posty: 289
Rejestracja: 11 paź 2005, 21:03
Kontaktowanie:

Post autor: arkada » 21 mar 2007, 13:56

rany!!! kocad, jeżeli koniecznie chcesz to usłyszeć to Ci powiem: W życiu nie kupuj revita, a szczególnie z dołączonym autocadem, bo wyrzucisz pieniądze, będziesz niezadowolony, będziesz się użerał z programem , jego niedociągnięciami i bugami, a w końcu zbankrutujesz, bo nie zarobisz na życie pracując na revicie. Tak, zdecydowanie kup inny program!!! Nie warto się revitem zajmować, tak jak grupka frajerów, którzy wyrzucili pieniądze w błoto i teraz muszą szukać wsparcia na forum.
pzdr
Piotr
http://www.studioarkada.pl

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 21 mar 2007, 15:11

heheh dobre "arkada" ;) 5 z plusem
pozdro

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 21 mar 2007, 16:03

widze ze nie tylko mnie 'nosi' :lol:
pozdro
slaw 8)

Dwajt
Posty: 11
Rejestracja: 29 cze 2006, 12:37
Lokalizacja: Tarnowskie góry

Post autor: Dwajt » 21 mar 2007, 20:45

żenada

Awatar użytkownika
Jakub Góralski
Posty: 176
Rejestracja: 01 cze 2005, 08:57
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub Góralski » 22 mar 2007, 03:01

Dwajt pisze:żenada
Dr Kocad and Mr Dwajt?
Pozdrawiam
Jakub Góralski
http://www.zapparchitekci.pl

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 22 mar 2007, 06:40

zenujace jest to panie Dwajt czy kocad czy jak tam panu ze zeby robic 'sztuczny' tlok i zadyme ...... klonujesz sie pan z tego samego adresu IP ( tylko admin w pelni raczy wiedziec w ilu wcieleniach sie tu pan zjawiasz jako 'gosc')..... usuwasz wlasne posty ..... etc

czy to ma przyniesc chlube ArchiCAD'owi ?
pisanie takich farmazonow z adresu IP tak znamienitej firmy
jak Witold Szymanik i ska ? czy to jest zachowanie godne glownego bodaj dystrybutora Graphisoftu ?

prosze wierzyc panie kocad vel Dwajt ..... ArchiCAD to naprawde 'swietny program', ktory nie potrzebuje tak zenujacej adwokatury i propagandy 'ukladu' ...... na zdrowie wyjdzie architektom uczciwa konkurencja obu programow ....... natomiast podjazdowka budzi tylko niesmak

jak pan slusznie zauwazayl ...... zenada
tylko chyba do lustra nalezalo to napisac ..... nie uwaza pan ?

p.s. w zalaczeniu panski adres IP
http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form ... submit.y=9
adres tej firmy
http://www.wsc.pl/strony/o_firmie.html
pozdro
slaw 8)

Awatar użytkownika
arkada
Posty: 289
Rejestracja: 11 paź 2005, 21:03
Kontaktowanie:

Post autor: arkada » 22 mar 2007, 07:51

slaw pisze: czy to ma przyniesc chlube ArchiCAD'owi ?
pisanie takich farmazonow z adresu IP tak znamienitej firmy
jak Witold Szymanik i ska ? czy to jest zachowanie godne glownego bodaj dystrybutora Graphisoftu ?
a miałem na końcu języka, że taka maniakalna negacja, to ani chybi dzieło konkurencji, działającej z niskich pobudek

no cóż, jeden pozytyw dla mnie z tego zamieszania, wiadomo już na pewno, że revit to bardzo poważna konkurencja dla archicada (którego nota bene znam bardzo pobieżnie), że jego dystrybutorzy muszą się posługiwać tak niegodnymi metodami
pzdr
Piotr
http://www.studioarkada.pl

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 22 mar 2007, 10:34

ok. zbieramy ekipe i robimy wjazd heheh
ale tak poważnie zobaczcie Panowie, zamiast romawaić o konkretach to zaczynaja sie jakieś przepychanki. Jestem tego samego zdania. Jak ktos ma ochote wyżywac sie a nie romawiać konkretnie, rzetelnie o produkcie to niech lepiej sobie zaosczędzi pisania.

Niagara
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2007, 11:34

Post autor: Niagara » 22 mar 2007, 11:52

Tak kolezanki i koledzy wlasnie dzialaja dystrybutorzy Archicada w Polsce.Ostatnio dzwonilem do znanego slaskiego:]dealera tego programu z pytaniem o cene i mozliwosci zakupu.I co ?Ano to,ze gdy w rozmowie delikatnie napomknalem o tym ze nasze biuro zastanawia sie nad archicadem lub przejsciem na Revita, rozpoczal sie natychmiastowy atak na ten drugi:],moglem tylko sluchac bo przez 20 minut nie bylo szans wejsc w slowo.Rece opadaja jak sie takich bredni slucha.Zapytalem czy gosc zna Revita,ze takie rzeczy o nim mowi(nie bede przytaczal co mowil bo to ponizej krytyki),ale gdzie tam!Miedzy slowami dowiedzialem sie, ze nie zna, ale wie ze jest "do dupy":].No i teraz juz wiem, ktory program wybiore.Pozdrawiam Arkade z katowic.

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 22 mar 2007, 12:16

no cóż - znam archicada dość słabo - ale nigdy nie uważałem żeby ten program był do d... - znam kilka firm które na nim pracują i są zadowolone i pewnie ani chybi nie myślą o przejściu na revita choć może im było by łatwiej niż przechodzącym z Autocada (bo filozofia projektowania jest podobna) > a o Panie Kocad - o cóż szkoda gadać - bo ani z niego znawca Revita ani dobry sprzedawca bo w ten spośób więcej klientów straci niż zyska - ja tam wole sprzedawcę który zachwala swój produkt niż objeżdża konkurencyjny.

Niagara
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2007, 11:34

Post autor: Niagara » 22 mar 2007, 12:50

Nie zrozumiales mnie mario1275.Napisalem, ze to pan od sprzedazy archicada podczas rozmowy ze mna wyrazil sie w ten niewybredny sposob o Revicie.Chwalac oczywiscie Archicada.Zeby byla jasnosc nie mam nic do tego programu(archicad).Proponuje czytac ze zrozumieniem.Pozdro

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 22 mar 2007, 13:11

panowie ..... spokojnie ...... spokojnie

moj post mial na celu wyjasnienie tylko 'zamieszania' bo jak widac mialo ono swoj ukryty cel lecz 'nozki krotkie' niczym minister Gosiewski (nie to zebym sie czepial jego wzrostu ..... co to to nie ..... raczej retoryki w walce z opozycja) ..... wiec nie ma sensu tego kontynuowac

proponuje wrocic do watku, bo oba programy na to zasluguja

naprawde z mila chcia przeczytal bym uczciwie porownanie porgramow osoby ktora pracowala czy pracuje w jednym i drugim ...... bo taki wyscig obu firm spowoduje tylko coraz lepsza jakosc, wydajnosc, mozliwosci etc oprogramowania ..... czego wam i sobie zycze
pozdro
slaw 8)

Niagara
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2007, 11:34

Post autor: Niagara » 22 mar 2007, 13:22

Wlasnie!Slaw madrze gada,tfu pisze. :wink: Z checia dowiedzialbym sie od kogos kto zna oba programy czegos wiecej, obecnie stoje przed problemem wyboru choc jak juz napisalem wczesniej chyba jednak Revit...

ODPOWIEDZ