Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit MEP.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj

tomek64
Posty: 7
Rejestracja: 08 cze 2014, 10:34

Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Post autor: tomek64 »

Witam,
Czy posiada ktoś Tutoriale lub opis jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny oraz jak ustawić dziedzinę ELEKTRYCZNY??
tomek64
Posty: 7
Rejestracja: 08 cze 2014, 10:34

Re: Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Post autor: tomek64 »

Mam taki problem, ponieważ wgrałem podkład Arch. na którym mam oznaczenia pomieszczeń, jednak po wgraniu go jako podkładu oznaczenia znikają, w VG są włączone jako widoczne.
Awatar użytkownika
PijPiwo
Posty: 211
Rejestracja: 17 maja 2011, 22:31
Lokalizacja: Gdansk/Chicago

Re: Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Post autor: PijPiwo »

tomek64 pisze:Mam taki problem, ponieważ wgrałem podkład Arch. na którym mam oznaczenia pomieszczeń, jednak po wgraniu go jako podkładu oznaczenia znikają, w VG są włączone jako widoczne.
Tutoriala nie mam, ale sprobuj tak jak na zalaczonym obrazku.
Załączniki
link.JPG
Pozdrawiam!
tomek64
Posty: 7
Rejestracja: 08 cze 2014, 10:34

Re: Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Post autor: tomek64 »

Tak działa, bardzo dziękuje za pomoc.
Czy orientuje się ktoś może o korepetycjach z REVIT-a, najlepiej u osoby prywatnej, potrzebował bym pomocy on-line lub osobiście w Wielkopolsce. Potrzebuje pomocy jak prawidłowo podpiąć plik od Architektów----i pracować w dziale Elektrycznym, a także koordynacja z innymi branżami, tworzenie etykiet itp. Sprawa dość pilna.
tomek64
Posty: 7
Rejestracja: 08 cze 2014, 10:34

Re: Jak prawidłowo wgrać podkład Architektoniczny

Post autor: tomek64 »

Mam jeszcze jeden problem, pewnie nie ostatni... Wgrywam podkład branży sanitarnej i chciałbym widzieć wszystkie parametry (rzędne, rozmiar itp) po najechaniu na element. Czy jest taka możliwość??
ODPOWIEDZ