Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Robot Structural Analysis.

Moderator: Arkadiusz Mackiewicz

kurizz
Posty: 3
Rejestracja: 11 wrz 2017, 14:47

Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: kurizz » 12 wrz 2017, 11:12

Witam, męczę się od jakiegoś czasu z stworzeniem modelu słupa dwu-gałęziowego w Robocie. Czy może ktoś z użytkowników spotkał się już z tym problemem? Wiem że słupy stalowe można tak skonstruować ale czy uda się to zrobić z słupem żelbetowym?

thomas126
Posty: 80
Rejestracja: 24 lut 2016, 00:47

Re: Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: thomas126 » 12 wrz 2017, 11:52

Słup da radę zrobić projektując nowy profil. Ale nie będziesz w nim miał przewiązek. Robi się to jak przekrój stalowy z tym, że materiał jest beton. Robisz to przez Narzędzia-> Projektowanie profili

kurizz
Posty: 3
Rejestracja: 11 wrz 2017, 14:47

Re: Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: kurizz » 12 wrz 2017, 12:19

Właśnie problem jest w tym że potrzebuje przewiązek by mieć w nich siły :/

thomas126
Posty: 80
Rejestracja: 24 lut 2016, 00:47

Re: Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: thomas126 » 12 wrz 2017, 13:34

To tak się chyba nie da.

kurizz
Posty: 3
Rejestracja: 11 wrz 2017, 14:47

Re: Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: kurizz » 12 wrz 2017, 14:04

Właśnie tak mi się wydaje ale mój promotor usilnie karze mi szukać rozwiązania :/

thomas126
Posty: 80
Rejestracja: 24 lut 2016, 00:47

Re: Słup żelbetowy dwu-gałęziowy

Postautor: thomas126 » 13 wrz 2017, 07:28

To niech Ci to zrobi, pokaże jak do tego dojść. Od tego jest promotor.


Wróć do „Robot Structural Analysis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość