Wyskakujący raport o błędach - Autodek Inventor Pro 10

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Inventor.

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
Zooropa
Posty: 2
Rejestracja: 28 maja 2006, 13:10

Wyskakujący raport o błędach - Autodek Inventor Pro 10

Post autor: Zooropa » 28 maja 2006, 13:15

Spotkała mnie dziwna sytuacja. Zainstalowałem sobie Autodek Inventor 10 i po uruchomieniu po wykonaniu kilku prostych operacji typu okrąg, kwadrat czy nawet przeglądnięcie przykładowych rysuków cały program mi się wyłącza i wyskakuje mi okienko Autodesk Inventor Error Report, w którym mam opisac swój porblem i wyslac do serwisu Autodesk. Co może być przyczyną takiego zachowania sie programu. Dzieje sie tak za kazdym razem i wykonuje rozne operacje. Wyglada tak jakby dzialal czasowo. Spotkales sie z czym taim? Moze wiesz jak ten problem rozwiaac?

Krzysztof Andrunik
Posty: 4
Rejestracja: 12 gru 2005, 19:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Sterownik karty graficznej

Post autor: Krzysztof Andrunik » 28 maja 2006, 15:56

Częstą przyczyną takiego zachowania się programu jest nieaktualny sterownik karty graficznej. Nie wiem na jakiej karcie Pan pracuje. Należałoby ściągnąć najnowszy sterownik ze strony producenta np. www.nvidia.pl. Problem może być wtedy gdy karta graficzna jest zintegrowana z płytą główną. Przy okazji ze strony supportowej warto ściągnąć wszystkie dostępne service packi. http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... 2#section2. Servie Packi należy zainstalować w odpowiedniej kolejności SP1, SP2, SP3a. W napędzie musi znajdować się płyta z nośnikiem AIP 10.

Zooropa
Posty: 2
Rejestracja: 28 maja 2006, 13:10

Post autor: Zooropa » 28 maja 2006, 21:45

Instalowałem już servicepacki w takiej kolejności jak Pan opisał. Co do karty graficznej to mam zainstalowane nowe sterowniki do karty GeForce A6600. Cóż można jeszcze poradzić?
Ps. Czy ta aplikacja bedzie mogla chodzic na sprzecie z karta z serii Geforce 2?

ODPOWIEDZ