Problem z odciskiem/stemplem w Inventorze

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Inventor.

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
dkaras60
Posty: 2
Rejestracja: 20 maja 2014, 21:47

Problem z odciskiem/stemplem w Inventorze

Post autor: dkaras60 » 26 maja 2014, 07:48

Witam. Jestem studentem mechaniki i projektuję właśnie formę kokilową. Mam już zaprojektowany cały układ wlewowy wraz z zasilaczami itp i chciałbym teraz to odcisnąć w bryle(tak jakby odcisnąć palec w plastelinie) ale nie wiem jak... Proszę, pomóżcie bo terminy gonią :(
Załączniki
szkielettłoczny2.png
szkielettłoczny.png
połowa szkieletu tłocznego

dkaras60
Posty: 2
Rejestracja: 20 maja 2014, 21:47

Re: Problem z odciskiem/stemplem w Inventorze

Post autor: dkaras60 » 27 maja 2014, 18:49

Nikt nie pomoże? ;/

Tomasz85
Posty: 55
Rejestracja: 12 sty 2012, 14:59

Re: Problem z odciskiem/stemplem w Inventorze

Post autor: Tomasz85 » 27 maja 2014, 21:40

Cześć
Możesz skorzystać z produktu o nazwie Inventor Fusion 2013 R1, tam jest takie narzędzie Fliud Volume o ile dobrze pamiętam.
Narzędzie to tworzy "formę" (stempel,matrycę) dla zaprojektowanej części. To chyba coś dla Ciebie.

Awatar użytkownika
el_joseppo
Posty: 97
Rejestracja: 18 paź 2006, 12:32
Lokalizacja: W-wa

Re: Problem z odciskiem/stemplem w Inventorze

Post autor: el_joseppo » 03 cze 2014, 10:31

Terminy gonią?
Wystarczy poszukać:
na tym forum
lub na innym
pzdrwm

ODPOWIEDZ