Content Center

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Inventor.

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
tomek

Content Center

Post autor: tomek » 11 gru 2005, 22:34

Po reinstalacji AIPa 10 nie mam dostępnych bibliotek części znormalizowanych - co mam zrobić.

Jacek Kaim
Posty: 2
Rejestracja: 12 gru 2005, 15:59
Lokalizacja: Radom
Kontaktowanie:

Post autor: Jacek Kaim » 12 gru 2005, 16:04

Przed ponowną instalacją wyczyścić rejestr.

Maciej Śliwiński
Posty: 9
Rejestracja: 07 gru 2005, 11:13
Kontaktowanie:

Post autor: Maciej Śliwiński » 12 gru 2005, 16:14

Prawidłowo przeprowadzona instalacja na aktualnym systemie Windows powinna zaowocować instalacją w systemie bibliotek zawartych na dysku. Dostępność bibliotek możemy sprawdzić odnajdując "Menadżera bibliotek Content Center" (Start/programy/Autodesk/Inventor/ Narzędzia/Menadżer bibliotek Content Center). W okienku "Dostępne biblioteki" sprawdzamy czy jest możliwość Dołączenia "Inventor StandardContent" - jeżeli okienko jest puste oznacza to bibliotek nie ma w systemie. RADA:
1.Odinstalować Inventora - panel sterowania - dodaj usuń programy (pozostawiony, autoryzowany Mechanical Desktop zapewni dalszą pracę bez konieczności ponownej autoryzacji.)
2.Odinstalować Microsoft SQL Desktop Engine (Inventor Content)
3. Restart komputera.
4. Z dysku systemowego usunąć: Program files/Microsoft SQL Serwer (jest to w pewnym sensie uszkodzenie Windows które zostanie naprawione podczas ponownej instalacji Inventora)
5. Instalacja Inventora podczas której należy deklarować instalacje bibliotek Content Center.
- wszystko.
Proszę o potwierdzenie że wszystko jest OK
pozdrawiam
Maciej

Jacek Kaim
Posty: 2
Rejestracja: 12 gru 2005, 15:59
Lokalizacja: Radom
Kontaktowanie:

Post autor: Jacek Kaim » 12 gru 2005, 16:28

Prościej będzie usunąć z dysku systemowego katalog Program files/Autodesk, następnie wpisać w wierszu poleceń komendę regedit i usunąć folder Autodesk umieszczony w: HKEY_CURRENT_USER/Software

dawis
Posty: 74
Rejestracja: 22 maja 2006, 09:37

Post autor: dawis » 07 cze 2006, 10:03

A co zrobić w sytuacji takiej, gdy nakrętki i śruby (jakich bym nie wybrał) wstawiane są z gwintem ANSI metric 1,6, choć wybieram oczywiście ISO lub DIN. Dodatkowo przy śrubach Design Doctor zgłasza błąd: Brak geometrii Atomic iMate. Z kolei wstawiając połączenie śrubowe poprzez kreatora śruby generowane są prawidłowo ale nakrętki są zawsze M8 :?

ODPOWIEDZ