Interfejs

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Inventor.

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Interfejs

Post autor: Kursant » 12 sie 2013, 09:26

Jestem bardzo poczatkującym użytkownikiem Inventora i mam taką prośbę. Jak w Inventorze 2011 zmienić klasyczny interfejs na wstążkowy. Nie wiem jak to się stało ale mam paski narzędziowe w stylu klasycznego autocada. Bardzo ten stary interfejs przeszkadza, bo sporo ćwiczeń jest zrobionych z wykorzystaniem nowego, wstążkowego układu. Mam tez taką sytuację ( może tez z powodu starego intefejsu), że nie działa edycja np. wymiarów. Zmieniam wymiar obiektu, a geometria nie zmienia się.

Tomasz85
Posty: 55
Rejestracja: 12 sty 2012, 14:59

Re: Interfejs

Post autor: Tomasz85 » 12 sie 2013, 10:56

Cześć
O ile dobrze pamiętam możesz zmienić to w Opcjach Aplikacji na Karcie Kolory. A co do wymiarów podeślij jakiegoś printscr.

Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Re: Interfejs

Post autor: Kursant » 12 sie 2013, 11:04

Dziękuję, niestety możliwość o której piszesz była we wcześniejszych wersjach. W wersji 11 takiej możliwości nie znalazłem. Wydaje się to dziwne bardzo, ze tak trudno to zmienić.

Tomasz85
Posty: 55
Rejestracja: 12 sty 2012, 14:59

Re: Interfejs

Post autor: Tomasz85 » 12 sie 2013, 11:25

No nie jestem na 100% przekonany czy masz racje.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9242018

Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Re: Interfejs

Post autor: Kursant » 12 sie 2013, 12:05

Zobacz jak wygląda u mnie zakładka kolory( w załączniku), nie wiem dlaczego nie mam tego co Ty mi przysłałeś. Jestem Ci wdzięczny, za zainteresowanie i pomoc niezależnie od tego jak się mój problem skończy. Może ja mam jeszcze cos źłe ustawione, ze moja zakładka jest inna?
Załączniki
okono kolory.jpg

Tomasz85
Posty: 55
Rejestracja: 12 sty 2012, 14:59

Re: Interfejs

Post autor: Tomasz85 » 13 sie 2013, 07:23

Ok już wszystko jasne. W pierwszym wpisie napisałeś ,że chodzi o Inventora 2011. Ty używasz Inventora 11(2008) a to zupełnie inne wersje.
W Inventorze 11 jest tylko interfejs paskowy. Jeśli chcesz interfejs w postaci wstążki musisz zainstalować wersję Inventor 2010 lub wyższą.

Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Re: Interfejs

Post autor: Kursant » 13 sie 2013, 08:55

Serdecznie Ci dziękuję. Zupełnie mnie przyćmiło i męczyłem się z tym kilka dni. Teraz już jestem spokojny. Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc.
pozdrawiam

Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Re: Interfejs

Post autor: Kursant » 13 sie 2013, 09:17

Jeszcze jedno, może masz adres dobrej strony aby ściągnąć nowszego inventora w wersji 64 bitowej i PL?

Gex61
Posty: 13
Rejestracja: 23 lip 2013, 11:59

Re: Interfejs

Post autor: Gex61 » 13 sie 2013, 20:17

Jeśli jesteś studentem to Autodesk udostępnił wszystkie swoje produkty w wersjach 2014 za darmo. Wystarczy się zarejestrować. http://students.autodesk.com/?nd=download_center
Pozdrawiam

Kursant
Posty: 6
Rejestracja: 12 sie 2013, 09:20

Re: Interfejs

Post autor: Kursant » 15 sie 2013, 18:02

Właśnie tak zrobiłem i już mam . Dziękuję za wskazówki
pozdrawiam

ODPOWIEDZ