Połączenie Gwintowe

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
oles87
Posty: 3
Rejestracja: 05 paź 2010, 16:23

Połączenie Gwintowe

Post autor: oles87 » 17 mar 2011, 12:28

Siemanko mam problem z połączeniem gwintowym...od razu mówię, że specem w Inventorze nie jestem i może coś źle robię dlatego pytam...
projektuje czołownice suwnicy pomostowej i przy próbie wstawienia śrub nie mogę wybrać odpowiedniej...potrzebne mi są śruby pasow. M20x60...gdy z odpowiedniej normy wybieram śrubę pasowaną zostaje mi narzucona M20x65 i nie mogę jej zmienić, co więcej gdy dodaję podkładkę i nakrętki jeszcze się wydłuża...na modelu widać, że nakrętki nie są na gwincie tylko na tym zgrubieniu...
Czy wie ktoś co jest grane?? proszę o pomoc

Awatar użytkownika
el_joseppo
Posty: 97
Rejestracja: 18 paź 2006, 12:32
Lokalizacja: W-wa

Re: Połączenie Gwintowe

Post autor: el_joseppo » 18 mar 2011, 10:06

U mnie nie ma z tym problemów. Może nie wiesz za co pociągnąć żeby wydłużyć? Ja łapię za górną, czerwoną strzałkę na ilustracji podświetloną na biało
procad_kreator_gwintow.png
Powodzenia
pzdrwm

oles87
Posty: 3
Rejestracja: 05 paź 2010, 16:23

Re: Połączenie Gwintowe

Post autor: oles87 » 19 mar 2011, 08:58

dzięki nie wiedziałem o tym xD

ODPOWIEDZ