Problem z kreskowaniem w Inventorze

Moderator: Maciej Śliwiński

ODPOWIEDZ
mackan
Posty: 5
Rejestracja: 15 wrz 2010, 11:33

Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: mackan » 15 wrz 2010, 11:58

Witam serdecznie,
Prośbę mam następującą, wykonuję dokumentację turbiny wodnej w Inventor Professional 10, pojawił się problem z kreskowanie przekroju na rysunku złożeniowym turbiny - właściwie brak jest jakich kolwiek śladów kreskowania na przekroju. Czym jest to spowodowane? W załączniku rysunek przekroju. PozdrawiamMK
Załączniki
Złożenie_D300.jpg
Złożenie_D300b.jpg

Gerald87
Posty: 13
Rejestracja: 13 sie 2010, 11:25

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: Gerald87 » 15 wrz 2010, 12:23

Witam
Stwórz przekrój kliknij dwa razy na niego i wejdź w zakładkę opcje wyświetlania sprawdź czy jest zaznaczone kreskowanie
Pozdrawiam Gerald

mackan
Posty: 5
Rejestracja: 15 wrz 2010, 11:33

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: mackan » 15 wrz 2010, 13:01

Kreskowanie jest zaznaczone.

Gerald87
Posty: 13
Rejestracja: 13 sie 2010, 11:25

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: Gerald87 » 15 wrz 2010, 13:58

Zamieść plik części jak możesz spróbuje sprawdzić u siebie

mackan
Posty: 5
Rejestracja: 15 wrz 2010, 11:33

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: mackan » 15 wrz 2010, 14:36

Nie mogę wystawić zespołu jako załącznik ponieważ jest za duży , mógłbym przesłać mailem jeżeli nie sprawi ci to kłopotu.

Awatar użytkownika
el_joseppo
Posty: 97
Rejestracja: 18 paź 2006, 12:32
Lokalizacja: W-wa

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: el_joseppo » 15 wrz 2010, 16:13

Sprawdź czy włączone jest uczestnictwo przekroju w części, domyślnie tylko części z CC maja wyłączone ale nie wiem z jakiego szablonu korzystasz.
Załączniki
przekrój.PNG
pzdrwm

Awatar użytkownika
el_joseppo
Posty: 97
Rejestracja: 18 paź 2006, 12:32
Lokalizacja: W-wa

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: el_joseppo » 15 wrz 2010, 16:19

Raczej uczestnicza skoro sie przecięły...

Format -> Edytor stylów i standardów - > kreskowanie. spróbuj tam zmienić np skalę. tam poszukaj czy wszystko jest dobrze..
Załączniki
kreskowanie.PNG
pzdrwm

mackan
Posty: 5
Rejestracja: 15 wrz 2010, 11:33

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: mackan » 16 wrz 2010, 08:20

Przekroje na każdej cześci są odchaczone, zmieniałem już wcześniej ustawienia kreskowania w edytorze stylów ale nic to nie daje. Nie wiem czy nie pozostanie mi przeinstalowanie inventora. Pozdrawiam
MK

Awatar użytkownika
el_joseppo
Posty: 97
Rejestracja: 18 paź 2006, 12:32
Lokalizacja: W-wa

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: el_joseppo » 16 wrz 2010, 09:22

A jak z opisami? spróbuj umiescic dowolny tekst na arkuszu. jesli go nie bedzie widać to moze byc kolizja z jakimis aktualizacjami windowsa, taki problem wystepowal w wersji 9.
pzdrwm

mackan
Posty: 5
Rejestracja: 15 wrz 2010, 11:33

Re: Problem z kreskowaniem w Inventorze

Post autor: mackan » 16 wrz 2010, 10:08

Problem prawdopodobnie został rozwiązany, kolego wykonał duże elementy kołnierzowe jako całości ipt (kołnierze +rury) , po rozbiciu tych elementów i złożeniu jako spawane iam kreskowanie powróciło. Pozdrawiam
MK

ODPOWIEDZ