Eksport do ACAD

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Autodesk Civil 3D.

Moderator: Radosław Wiśniewski

ODPOWIEDZ
kujdak20
Posty: 8
Rejestracja: 19 paź 2014, 11:47

Eksport do ACAD

Post autor: kujdak20 » 30 sty 2016, 19:51

Witam serdecznie,

rzutuję na profil podłużny z planu sytuacyjnego wpusty deszczowe. Na planie wpusty są oznaczone jako punkty COGO, natomiast na profilu rzutuję ten punkt COGO i wyświetlam ten punkt jako blok (stworzyłem sobie wygląd wpustu deszczowego w przekroju podłużnym jako prostokąt). Wszystko się wyświetla prawidłowo.

Eksportuje projekt do "zwykłego" dwg. Podczas eksportu wyskakuję komunikat zgodnie z załącznikiem. W pliku DWG ten blok nie jest wyświetlany. Ktoś miał taki problem?

Pozdrawiam,
Tomasz Kuźniak
Załączniki
komuniakat.jpg
komuniakat.jpg (117.84 KiB) Przejrzano 1916 razy

gosc
Posty: 122
Rejestracja: 20 wrz 2006, 08:20
Kontaktowanie:

Re: Eksport do ACAD

Post autor: gosc » 02 lut 2016, 08:45

A w jaki sposób zapisujesz ten rysunek? Ten komunikat pojawia się przy poleceniu Plik -> Zapisz Jako. I wtedy Civil nie zapisze pliku do starszej wersji formatu DWG.
Spróbuj raczej Plik - EKSPORTUJ -> EKSPORTUJ DO AUTOCAD.

kujdak20
Posty: 8
Rejestracja: 19 paź 2014, 11:47

Re: Eksport do ACAD

Post autor: kujdak20 » 05 lut 2016, 18:31

zapisuje opcją: Plik - EKSPORTUJ -> EKSPORTUJ DO AUTOCAD lub eTransmit.

Ktoś ma takie problemy?

ODPOWIEDZ