manipulatro3D

Na tym forum wymieniamy informacje na temat komputerów i ich zachowania w zetknięciu z Revit. Być może uda się wyłonić optymalną konfigurację.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 142
Rejestracja: 07 paź 2007, 11:11
Lokalizacja: 84-120

manipulatro3D

Post autor: kasia » 27 lis 2007, 18:11

witam

czy mozliwe jest zastosowanie w Revicie manipulatora3D, a jezeli tak to czy przyspiesza prace?
W wykazie aplikacji obslugiwanych przez to urzadzenie (www.3dconnexion.com) nie zlalazlam revita, ale sa pozostale produkty autodesku, wiec moze ktos probowal?

pozdr k

Zizin
Posty: 34
Rejestracja: 10 sie 2006, 08:15
Lokalizacja: gdansk

Post autor: Zizin » 29 lis 2007, 10:48

w styczniu ma podobno już działać w revicie... tak powiedział pan, który chciał mi to sprzedać - więc informację mogą być niezupełnie pewne,
pozdrawiam
bartek

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 142
Rejestracja: 07 paź 2007, 11:11
Lokalizacja: 84-120

Post autor: kasia » 29 lis 2007, 13:56

a czy moze wiesz co ma sie zmienic revit czy manipulator?
zeby dzialalo :wink: czy po prostu bedzia nowe sterowniki, bo jezeli kupi sie takie urzadzenie teraz ciekawe czy wystarczy wgranie nowego sterownika, czy trzeba bedzie kupic nowe co nie jest juz takie smieszne.

pozdr k

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 29 lis 2007, 17:50

jakkolwiek nie sądzę żeby chodziło o modyfikacje sprzętową - raczej na pewno chodzi o oprogramowanie - albo Revit albo soft manipulatora

Zizin
Posty: 34
Rejestracja: 10 sie 2006, 08:15
Lokalizacja: gdansk

Post autor: Zizin » 30 lis 2007, 11:25

będą sterowniki do manipulatora
pozdrawiam
bartek

3dx
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2008, 12:05

Re: manipulatro3D

Post autor: 3dx » 25 lut 2008, 12:56

kasia pisze:witam

czy mozliwe jest zastosowanie w Revicie manipulatora3D, a jezeli tak to czy przyspiesza prace?
W wykazie aplikacji obslugiwanych przez to urzadzenie (www.3dconnexion.com) nie zlalazlam revita, ale sa pozostale produkty autodesku, wiec moze ktos probowal?

pozdr k
Do Revita bedzie napisany plug-in przez firme 3Dconnexion. Aktualizacji sterownika mozna się spodziewac pod koniec roku 2008.

Zeby nie bylo watpliwosci - reprezentuje firme 3Dconnexion.

alagor
Posty: 148
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

Post autor: alagor » 12 mar 2008, 20:33

Posiadam manipulator 3d. W revicie nie działa. W autoCad daje się z tym pracować. Czy pomaga? Słabo może kwestia przyzwyczajenia. Czekam na możliwość pracy w Revicie.

3dx
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2008, 12:05

Post autor: 3dx » 13 mar 2008, 08:55

alagor pisze:Posiadam manipulator 3d. W revicie nie działa. W autoCad daje się z tym pracować.
Pracujesz w LT?

alagor
Posty: 148
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

Post autor: alagor » 15 mar 2008, 10:00

pracuję w 2008, posiadam też lt 2006, jak sprawdzę dam znac

3dx
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2008, 12:05

Post autor: 3dx » 15 mar 2008, 10:06

alagor pisze:pracuję w 2008, posiadam też lt 2006, jak sprawdzę dam znac
W LT nie bedzie dzialac. Nie ma wsparcia.

Manipulatory 3D w 100% zdaja egzmin w zaawansowanych programach do projektowania MCAD (Catia, NX, ProE, Inventor, SolidWork, SolidEdge itp) gdzie wiekszosc czasu spedzamy w 3D.

Zeby nie bylo watpliwosci, reprezentuje producenta (3Dconnexion)

Pozdrawiam

M.Trzcinski

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 15 mar 2008, 11:10

no w LT to raczej manipulator 3D z założenia nie ma sensu bo jest to program 2D;)
A jeżeli już mamy tu kogoś ze strony producenta - czy jest (bedzie) możliwosć obejżenia prezentacji takiego manipulatora - tak żeby można się przekonać jak się z tym pracuje i czy faktycznie zakup ma sens?

3dx
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2008, 12:05

Post autor: 3dx » 15 mar 2008, 15:52

mario1275 pisze: A jeżeli już mamy tu kogoś ze strony producenta - czy jest (bedzie) możliwosć obejżenia prezentacji takiego manipulatora - tak żeby można się przekonać jak się z tym pracuje i czy faktycznie zakup ma sens?
Oczywiscie - 3Dconnexion umozliwia bezplatne 2-3 tygodniowe testy sprzetu. Niestety prezentacja nie opisze dzialania 3D myszki precyzyjnie - trodno opisac urzadzenie, ktore za pomoca jedej galki umozliwia kontrole w 6 stopniach swobody.

Pisz, powolujac sie na ten watek na eesales@3dconnexion.com

A tutaj kilka filmow demo http://pl.youtube.com/results?search_qu ... arch_type=

Pozdrawiam

M.Trzcinski

slaw
Posty: 427
Rejestracja: 25 mar 2006, 12:06

Post autor: slaw » 09 maja 2008, 09:56

czy cos juz wiadomo czy manipulator ruszy z revitem 2009 ?
pozdro
slaw 8)

3dx
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2008, 12:05

Post autor: 3dx » 21 maja 2008, 09:01

slaw pisze:czy cos juz wiadomo czy manipulator ruszy z revitem 2009 ?
Wsparcie do Revita planowane jest dopiero na koniec 2008 (niestety...)

Sugeruję kierowanie tego pytania do Autodesku, który mógłby nadać sprawię większy priorytet w swoich planach rozwoju aplikacji. Kogo będzie słuchał lepiej jak nie swoich klientów.

Na forum 3Dconnexion ten temat też jest na tapecie:
http://www.3dconnexion.com/forum/viewtopic.php?t=89

Pozdrawiam

3Dx

alagor
Posty: 148
Rejestracja: 19 gru 2006, 21:00
Lokalizacja: białystok
Kontaktowanie:

Post autor: alagor » 06 lis 2008, 11:18

Może coś więcej o terminie plug-in do Revita. Podobno miał być pod koniec roku 2008. ( mamy już listopad !) manipulator leż już rok w szufladzie!

ODPOWIEDZ