odświeżanie wyświetlania

Na tym forum wymieniamy informacje na temat komputerów i ich zachowania w zetknięciu z Revit. Być może uda się wyłonić optymalną konfigurację.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj

ODPOWIEDZ
grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

odświeżanie wyświetlania

Post autor: grychu » 08 gru 2007, 22:49

hmm. taki jest problem. Jak przesuwam szybko mychą w lewo i prawo ;))okna np.właściwości elemntu- ramka jest zle odświeżana przez program "smuży-efekt duplikowania ramek. Da sie ta jakoś usatwiać. Mam 4gb ramu pod vistą 64, karta GeForce 8600GTS-powinien smigać.... nie wiem co to...

mkprojekt
Posty: 236
Rejestracja: 18 paź 2005, 08:16

Post autor: mkprojekt » 09 gru 2007, 10:13

u mnie ten problem pojawia się na komputerze z grafiką NVidia 8600GT, Ati9600. nie ma tego zjawiska na NV Quadro mimo, że revit nie wykorzystuje możliwości tej karty. Wszystkie komputery na XPHome dwurdzeniowe i po 2gig ramu. Przypuszczam, że może być to związane ze sterownikami, które dla tych kart optymalizowane są pod gry. Można popróbować z wyłaczeniami i właczeniami niektórych zaawansowanych ustawień w sterownikach. Niestety na razie nie mam rozwiązania tego problemu. Może zwrócę się do pomocy przez centrum subskrypcji i oni coś poradzą.
pzdr

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 09 gru 2007, 12:14

..hmm dodam ze mam kompa 4 rdzeniowego...i "fige mam"

Awatar użytkownika
Jakub Góralski
Posty: 176
Rejestracja: 01 cze 2005, 08:57
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub Góralski » 10 gru 2007, 16:44

Nie mam "przy sobie" polskiej Windy ale nie powinno to stanowic problemu.

1. Kliknij prawym myszy na pulpicie
2. Properties>Appearance>Effects>
3. Usun zaznaczenie przy "Show windows Content while dragging" (Pokaz zawartosc okna podczas przeciagania)

To tyle na temat smuzenia okien. Karty graficzne macie swietne.
Powodzenia
Pozdrawiam
Jakub Góralski
http://www.zapparchitekci.pl

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 11 gru 2007, 00:07

Dzięki-działa;)
Pozdr.

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 19 gru 2007, 21:23

a co zrobić jak elementy "smużą"?
Pozdro

mkprojekt
Posty: 236
Rejestracja: 18 paź 2005, 08:16

Post autor: mkprojekt » 10 mar 2008, 11:29

do moderatora:
mam prośbę o przeniesienie tego posta do działu sprzęt. trochę się naszukałem zanim się znalazł.
jeśli koleżanki i koledzy nie mają nic przeciwko oczywiście
pozdrawiam

grychu
Posty: 186
Rejestracja: 22 sty 2007, 09:47
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grychu » 10 mar 2008, 12:12

ok.Przenoście.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ