Revit 2009-wymagania sprzętowe

Na tym forum wymieniamy informacje na temat komputerów i ich zachowania w zetknięciu z Revit. Być może uda się wyłonić optymalną konfigurację.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Revit 2009-wymagania sprzętowe

Post autor: ada_mowska » 03 maja 2008, 12:49

Czy gdzieś mogę to wyczytać? Bo problemów z instalacją ciąg dalszy..
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: ada_mowska » 06 maja 2008, 06:45

Widzę, ze zadaję trudne (może głupie?) pytania.
To napiszę inaczej.
Po powtórnej instalacji całego systemu na moim kompie, w dalszym ciągu nie udało mi się zainstalować dobrej wersji na komputerze domowym.
Poniżej lista prób instalacji na różnych kompach, przy rożnych konfiguracjach, u różnych krewnych i znajomych królika.. (strusia)

1. AMD Athlon 32-bit XP 2800+ WXP Home 32-bit NVidia GeForce4 MX 420 - NIE DZIAŁA

2. AMD Athlon 32-bit XP 2800+ WXP Pro 32-bit VMWare SVGA - NIE DZIAŁA
3. Intel Celeron M 32-bit 1.2 GHz WXP Pro 32-bit VMware SVGA - DZIAŁA
4. AMD Athlon 64-bit 3000+ WXP Pro 32-bit ATI Radeon - DZIAŁA
5. AMD Athlon 32-bit 1.24 GHz WXP Pro 32-bit ATI Radeon 9200 - NIE DZIAŁA
6. Intel Celeron 32-bit 1300MHz WXP Pro 32-bit NVidia GeForce3 Ti 200 - NIE DZIAŁA
7. Intel Core2Duo T7300 2.0GHz WXP Pro 32-bit VMWare SVGA - DZIAŁA
8. AMD Athlon 64-bit 2800+ WXP Home GeForce FX5200 - NIE DZIAłA
---------
Czy ktoś widzi jakąś prawidłowość? Bo my - nie.
Docelowo- ma działać na komputerze nr 1. Na 4(pracownia) działa i dobrze. Reszta - tylko próby.
Jedynym wnioskiem jest- spróbować ulepszyć mój komputer - ten nr1.

Dodatkowo, R09 w domu nie otwiera plików zapisanych w R08, ale gdy upgradowałam jeden z nich w pracowni- w domu otworzył się bez problemu.
--
Jest to zarazem pytanie do Procadu, w ramach haraczu, który płacę grzecznie.
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 06 maja 2008, 07:20

Ado z tego co sie orientuje to jakakolwiek by nie była konfiguracja sprżetowa proces instalacji powinien przebiec prawidłowo - przy zbyt slabym sprżecie mogły by byc problemy z uruchomieniem lub płynna pracą ale zainstalowac powinno się tak samo - czy próbowałaś odinstalować wszystkie wersje revita i zainstalowac wtedy 2009? może to pomoze. jeśli nie może się okazać że trzeba przeinstalować system bo gdzieś poplatało mu się coś w rejestrach.

Awatar użytkownika
ada_mowska
Posty: 934
Rejestracja: 12 sty 2006, 07:57
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: ada_mowska » 06 maja 2008, 07:39

Także tak myślę.
A komp jak napisałam -być może nie do końca klarownie- został kompletnie wyczyszczony ze wszystkiego.
I dalej krzyczy: "The Rendering library is not installed. Rendering features will be disabled."

+ to co napisałam powyżej.
pozdrawiam
revitująca Ada
www.arttu.pl

ODPOWIEDZ