wiesza sie na dwóch rdzeniach

Na tym forum wymieniamy informacje na temat komputerów i ich zachowania w zetknięciu z Revit. Być może uda się wyłonić optymalną konfigurację.

Moderatorzy: pies, Artur Owczarek, Slavco, slaw, Andrzejj

ODPOWIEDZ
mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

wiesza sie na dwóch rdzeniach

Post autor: mario1275 »

nie wiem w czym może być problem - rendering do rozdzielczości ok300dpi na jednym rdzeniu idzie OK jednak gdy zwiększam rozdzielczość lub/i właczam opcje renderingu na dwóch rdzeniach revit się wiesza.
pektusa
Posty: 1
Rejestracja: 04 mar 2009, 14:49

Post autor: pektusa »

mi to nie idzie, staralam sie 3h i nic z tego nie wyszlo.. :(
Awatar użytkownika
pies
Posty: 1112
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies »

Gdzie włączasz lub wyłączasz drugi rdzeń?

Sprawdzałem u mnie. Mam 4 rdzenie i wszystkie pracują przy renderingu bez względu na rozdzielczość.
Pozdrawiam
Był Kudłaty
mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 »

w revicie w opcjach
Awatar użytkownika
pies
Posty: 1112
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies »

Jestem mało rozgarnięty i nie wiem gdzie to jest w opcjach.
Sprawdziłem to ponownie i nie znalazłem, choć wydaje mi się, że kiedyś taką opcję widziałem. Pracujesz w R2009?
Pozdrawiam
Był Kudłaty
Lukaszsw
Posty: 78
Rejestracja: 16 gru 2006, 08:06

Post autor: Lukaszsw »

Też używam R2009 i nie widzę opcji, żeby wyłączyć rdzeń. Nie sprawdzałem, ale raczej wszystko działa na dwóch sądząc po szybkości renderu. Gdzie w opcjach?
Awatar użytkownika
zubrzyk
Posty: 146
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Post autor: zubrzyk »

Witam!
W revicie chyba nie ma takiej opcji ale za to jest w systemie....
Naciskamy Ctrl+shift+Esc wyskakuje nam okno (menedżer zadań windows) z uruchomionymi programami, klikamy prawym przyciskiem na revita i wybieramy "idź do procesu" pojawia się okno gdzie znów klikamy revit.exe prawym przyciskiem i z menu wybieramy "ustaw koligację" tam odhaczamy jeden z procesorów i powinien od tej pory revit hulać na jednym rdzeniu :lol:
ODPOWIEDZ