Render sieciowy- czy możliwe w Revit

Na tym forum wymieniamy informacje na temat komputerów i ich zachowania w zetknięciu z Revit. Być może uda się wyłonić optymalną konfigurację.

Moderatorzy: pies, slaw, Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj

ODPOWIEDZ
mkprojekt
Posty: 236
Rejestracja: 18 paź 2005, 08:16

Render sieciowy- czy możliwe w Revit

Post autor: mkprojekt » 12 paź 2006, 11:55

Pies w odpowiedziach do tematu w dziale "Galeria" napisał:
"Zieleni nasadziłem sporo, więc obrazek 1800x3600 pikseli (takie było zamówienie), renderował się 54 godziny Exclamation na "wypasionej" maszynie. "
Założyłem nowy temat w dziale sprzęt bo chciałbym zadać tutaj pytanie o parametry maszyny, na której szedł render.
A drugie, nie mniej ważne pytanie: czy możliwy jest render sieciowy dla revita? Czy ktoś coś na ten temat słyszał lub wie?
pzdr
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 19:30 przez mkprojekt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1110
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies » 12 paź 2006, 19:22

Informacje, do których przyznał się system, ( ale nie zaglądałem mu pod maskę :) )
- AMD Athlon 64 Processor 3800+ (x86 Family 15 Model 15 Stepping 2 Authentic AMD ~2412 Mhz )
- płyta MSI K9N Ultra
- 3GB RAM
- grafika GeForce 6200 TurboCache
- system Windows 2000 Professional + Service Pack 4
Pozdrawiam
Był Kudłaty

mario1275
Posty: 295
Rejestracja: 25 paź 2006, 18:24
Kontaktowanie:

Post autor: mario1275 » 25 paź 2006, 18:38

swego czasu pracowałem na accurenderze jako nakładce na acada i wiem że możliwe było wykorzystanie połączenia sieciowego do przyspieszenia renderingu, ważne też było co było widać w oknie autocada przed wejśicem do accurendera (nawet jeśli renderowało się widok w accu) im większe było zbliżenie tym dokładniej wczytywało bryłę co wydłużało rendering. Nie wiem jak jest w Revicie. Bardzo pomagął program do czyszczenia RAMu

ODPOWIEDZ