zapis pliku

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Advance Steel.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Tomasz Białek

thomas126
Posty: 143
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

zapis pliku

Post autor: thomas126 » 12 gru 2019, 09:15

Hej, chodzi mi o to czy istnieje jakaś możliwość zapisu pliku ze steela do cada tak, żeby inna osoba mogła sobie model obejrzeć w cadzie. Tu nie chodzi o edycje tylko możliwość obejrzenia samego modelu.

Dodam, że jak zapisałem jakiś model w cadzie i go przesłałem do kolegi to miał problem z otwarciem pliku. Tzn widać, że plik ważył ileś MB i na podglądzie miniatury, że coś w nim jest. Ale po otawciu pliku w środku nic nie ma. Kompletnie pusty plik.

Zastanawiam się czy są na to jakieś metody. Dodam, że można wysłać plik ifc ale do tego ktoś musi zaraz instalować dodatkowy program.
Wiem, że z innych programów jest możliwość zapisu w cadzie, żeby obracać w 3d model bo sam z tego korzystałem. Tak samo chciałbym mieć możliwość zrobienia w steelu. Ale nie wiem czy można.

pawel1991
Posty: 55
Rejestracja: 09 lut 2018, 18:42

Re: zapis pliku

Post autor: pawel1991 » 12 gru 2019, 13:10

Może spróbuj go rozbić?

thomas126
Posty: 143
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: zapis pliku

Post autor: thomas126 » 12 gru 2019, 14:19

Już doszedłem co i jak. Tak więc temat zamknięty.

werron
Posty: 45
Rejestracja: 24 mar 2016, 11:37

Re: zapis pliku

Post autor: werron » 12 gru 2019, 16:33

thomas126 pisze:
12 gru 2019, 14:19
Już doszedłem co i jak. Tak więc temat zamknięty.
Podziel się proszę tę informacją.

thomas126
Posty: 143
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: zapis pliku

Post autor: thomas126 » 13 gru 2019, 08:08

OK, poszło na priv.

kayser
Posty: 179
Rejestracja: 19 wrz 2014, 08:04

Re: zapis pliku

Post autor: kayser » 19 gru 2019, 11:18

Tu się podziel bo inni też mogą chcieć wiedzieć ;)

JerzyCP
Posty: 137
Rejestracja: 16 mar 2017, 10:14

Re: zapis pliku

Post autor: JerzyCP » 08 sty 2020, 10:26

Skoro autor wątku nie odpisuje... to ja podpowiem :wink:

1. Jak masz Graitec PowerPack - to są tam fajne narzędzia do eksportu modelu do 3D DWG (lub SAT). Można też wyeksportować (automatycznie) poszczególne elementy wysyłkowe do odrębnych plików 3D DWG (lub SAT).
2. Jak nie masz Graitec PowerPack - to można to zrobić wg instrukcji na filmie: https://www.revit.news/2015/06/advance- ... -3d-model/.
3. Można też "po chłopsku" - komenda "ASTOREXPLODETOACIS" i zaznaczasz cały model...

Jurek

ODPOWIEDZ