Połączenie śrubowe

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Advance Steel.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Tomasz Białek

thomas126
Posty: 132
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Połączenie śrubowe

Post autor: thomas126 » 25 maja 2018, 10:10

Witam, mam następujący problem. Mam dwie blachy odsunięte od siebie o pewną odległość. Na zdjęciu jest słup pełen ale w rzeczywistości jest ażurowy. Dlatego ta druga blacha przechodząca przez beton. Potrzebuję te dwie blachy ześrubować ze sobą. Kiedy tworzę śruby w jednej blasze i chcę dodać je za pomocą Dodaj obiekty do połączenia to nic sie nie dzieje. Czy ktoś wie jak to zrobić aby śruby łapały te dwie blachy w tej odległości?

Obrazek

Obrazek

Widać na drugim zdjęciu, że śruby zostały utworzone tylko na jednej blasze. Jak zrobić aby obejmowały i drugą?

werron
Posty: 37
Rejestracja: 24 mar 2016, 11:37

Re: Połączenie śrubowe

Post autor: werron » 25 maja 2018, 10:25

thomas126 pisze:
25 maja 2018, 10:10
Widać na drugim zdjęciu, że śruby zostały utworzone tylko na jednej blasze. Jak zrobić aby obejmowały i drugą?

Ja zmieniam wpierw wartość "odwrócony" a następnie wyłączam "zakończ przy odstępie"
Generalnie "przeklikaj" makro śruby z tymi dwoma parametrami. W końcu zadziała :D

thomas126
Posty: 132
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Połączenie śrubowe

Post autor: thomas126 » 25 maja 2018, 10:30

Tzn? Mógłbyś przykładowo pokazać jak zrobić to? Co da odwrócenie śrub?

thomas126
Posty: 132
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:21

Re: Połączenie śrubowe

Post autor: thomas126 » 25 maja 2018, 10:32

Ok. zrobiłem, działa. Nie wiem co to za zależność ale jest poprawnie. Dzięki.

ODPOWIEDZ