Okna a Revit

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit Structure.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, Arkadiusz Mackiewicz

ODPOWIEDZ
daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Okna a Revit

Post autor: daro » 25 lut 2009, 16:00

1. W jakiej kolejności powinno się wstawiać okna: najpierw robię w
ścianie otwór, a nastepnie wstawiam w niego okno, czy wystarczy że w
gołą ścianę wstawię zaraz okno?
ps Mam zamiar po zrobieniu modelu eksportować do Robota

2. Jak rozbić ścianę trójwarstwową tak abym mógł przeciągać każdą z
warstw z osobna?

Kaspric
Posty: 208
Rejestracja: 03 gru 2008, 13:16
Kontaktowanie:

Post autor: Kaspric » 26 lut 2009, 15:16

1. w gołą ścianę okno, robot czyta te otwory
2. nie da się. A co konkretnie chcesz zrobić?
http://postergliwice.blogspot.com/

daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Post autor: daro » 07 mar 2009, 19:31

Jednak gdy dodaje okno we wspomniany sposób (bez robienia otworu), to nie widać go na rzucie (na elewacjach jest widoczny) mimo zaznaczonej widoczności w "Widoczność i grafika" i mam komunikat w postaci:

Ostrzeżenie:
Żaden z utworzonych elementów nie jest widoczny w widoku Rzut konstrukcyjny: Piętro 1. Sprawdź aktywny widok, jego parametry i ustawienia widoczności oraz regiony rzutów i ich ustawienia.

Jak zrobić aby były widoczne?

Awatar użytkownika
Andrzejj
Posty: 143
Rejestracja: 25 maja 2006, 08:03
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Post autor: Andrzejj » 10 mar 2009, 14:54

Witam,
musisz ustawić odpowiednio wysokość cięcia, żeby otwory były widoczne.Znajdziesz to we Właściwościach widoku/Zakres widoku(View Range)

daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Post autor: daro » 11 mar 2009, 23:48

Dzięki :D

ODPOWIEDZ