Problem z widocznością?

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit Structure.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, Arkadiusz Mackiewicz

ODPOWIEDZ
daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Problem z widocznością?

Post autor: daro » 25 mar 2009, 00:25

Ostatnio podczas robienia projektów mam problem z widocznością niektórych rodzin, szczególnie komponentów terenu, tzn widoczne są one na widokach elewacji, ale nie widac ich na 3D ani na rzutach, pomimo ustawienia ich widoczności w menu Widoczność i grafika (wszystkie podpunkty mam odznaczone haczykami). Możliwe że przypadkowo coś poprzestawiałem w ustawieniach Wie może ktoś co to może być?

Kaspric
Posty: 208
Rejestracja: 03 gru 2008, 13:16
Kontaktowanie:

Post autor: Kaspric » 25 mar 2009, 08:31

Za mało informacji ;). Prześlij tu tę rodzinę, albo najlepiej część projektu, w którym jest rodzina, rzut, na którym ją widać i elewacja, na której nie widać.
http://postergliwice.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Andrzejj
Posty: 143
Rejestracja: 25 maja 2006, 08:03
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Post autor: Andrzejj » 25 mar 2009, 14:04

Witajcie,
pamiętaj, że w Revicie wszystko co widać lub nie widać opiera się na szablonach. Jeżeli nie widzisz czegoś w elewacji, zmień szablon, a zobaczysz, że zadziała. Zwłaszcza, że komponenty terenu są bardziej architekturą niż konstrukcją. Proponuję przełączyć szablon w widoku elewacji. Pewnie masz ustawiony Elewacja ram konstrukcyjnych. Zmień na architektoniczną - na pewno pokażą ci sie krzaki i wszystko związane z Terenem.
Pobaw sie szablonami, to łatwe.
w3D włącz Architectural Presentation 3D, i zobacz co się stanie.

ODPOWIEDZ