Eksport projektu do ARS 2009

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit Structure.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, Arkadiusz Mackiewicz

ODPOWIEDZ
daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Eksport projektu do ARS 2009

Post autor: daro » 28 kwie 2009, 17:42

Jakie powinny być ustawienia elementów budynku, aby można było je eksportowac do Robota, chodzi mi o: stopy fundamentowe, ławy i schody. Gdyż gdy eksportuję zrobiony projekt, to niestety nie ma ich na modelu w Robocie?[/img]
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, 19:29 przez daro, łącznie zmieniany 1 raz.

pio
Posty: 24
Rejestracja: 13 lis 2006, 17:19

widze że dałeś się naciągnąć na ten bubel -revit structure

Post autor: pio » 28 kwie 2009, 19:13

Nie da się - revit tego nie przenosi ani w 200* ani w 2010, jedynie to CBS robi. A tak przy okazji w r.2009 było można przenieść model z revita do cbs a w r. 2010 już nie ma mozliwośći.
Czyli tak jak przypuszczałem Autodesk pozbywa się bardzo dobrych programów konstrukcyjnych a zajmuje się upiększaniem revita (przykładem tego jest r. 2010), knoty które wytknołem w r. 2009 nie zostały skorygowane w r.2010.

daro
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2009, 15:57

Post autor: daro » 28 kwie 2009, 19:22

Czyli pozostaje mi tylko całe fundamenty wykonać dodatkowo w Robocie

PS. A może ktos orientuje sie w jaki sposób narysować w Robocie stopy lub ławy fundamentowe, model ma mi tylko posłużyć do wyznaczenia wielkości sił wewnętrznych, nie mam zamiaru wymiarować elementów w Robocie?
Zakładka: Analiza->Wymiarowanie elementów żelbetowych, daje taką możłiwość tylko że nie mogę takiej stopy wstawić pod słupem.

ODPOWIEDZ