Cena

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit Structure.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, Arkadiusz Mackiewicz

ODPOWIEDZ
kozi
Posty: 7
Rejestracja: 23 wrz 2008, 10:22
Lokalizacja: kraków
Kontaktowanie:

Cena

Post autor: kozi » 25 lip 2009, 18:07

Ile kosztuje AutoCAD Revit Structure Suite 2010 licencja jednostanowiskowa??

Biblioteki profili będę musiał kupić oddzielnie? Którą?

Dziękuję.
PK

Awatar użytkownika
milsen
Posty: 266
Rejestracja: 02 sty 2007, 13:28
Lokalizacja: Iława

Post autor: milsen » 27 lip 2009, 09:36

Witam Kolegę,

tutaj znajdziesz cennik:
http://www.procad.pl/pf/page/software/cennik.html
(do ceny programu musisz doliczyć obowiązkową subskrypcję).

Biblioteki są raczej ubogie, będziesz musiał większość tworzyć samemu lub pościągać z netu. Tutaj możesz znaleźć wiele przydatnych rodzin:
http://revitcity.com

kozi
Posty: 7
Rejestracja: 23 wrz 2008, 10:22
Lokalizacja: kraków
Kontaktowanie:

Post autor: kozi » 27 lip 2009, 09:48

Tą stronę z cennikiem znalazłem.
Niestety nie ma na niej ceny RS.
PK

Awatar użytkownika
milsen
Posty: 266
Rejestracja: 02 sty 2007, 13:28
Lokalizacja: Iława

Post autor: milsen » 27 lip 2009, 10:15

Faktycznie... cena dotychczas była analogiczna do Revit Architectre Suite. Powinno więc byc tak samo, poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Tak nawiasem pisząc, przydało by się połączyć structure z Robot Structural Analysis, a nie kupowanie dwóch oddzielnych aplikacji.

pio
Posty: 24
Rejestracja: 13 lis 2006, 17:19

nie rób tego

Post autor: pio » 09 sie 2009, 17:50

Nie polecam ci go kupować, nie zrobisz w nim dobrze projektu, możesz zrobić proj. budowalny (bardzo kiepski) a proj. wykonawczego i warsztatowego nie zrobisz w nim.
(oczywiście mówie o konstruktorze, bo dla architektów może być ale niektórzy twierdzą że archicad jest lepszy)

Ja mam go ponieważ połączli autocada, rcada i revita w jedynym pudełku.
Jeżeli mam ci polecić kupno to tylko w Robobat bo tam są ludzie którzy się znają na konstrukcji.

Zelbet w revicie kiepsko robi, dlatego robie w rcad żelbet.
Po co ci rysunki żelbetu 3D, a 2D po przeniesienu do rcada - knot, lepiej skożystać z makr rcada.

Stal w revicie jeszcze gorszy knot, nie dotniesz prawidłowo elementow do siebie (spróbuj zrobić kratownice i zmodyfikować ją, wstaw skratowanie z rur kwadratowych to zobaczysz co robi . Rcad stal też kiepski bo dzila pod autocadem i myslą że można zrobić makrami (tak ale bardzo proste podstawowe wezly i mały projekt).

Oczywiście widzialem już proj. wykonawczy zrobiony w revice str. Załamać rece, jak to dostał wykonawca to tak najeżdzał na konstruktorów.
Pamietaj my nie robimy obrazkow tylko rysunki na podstawie których wykonawca ma wykonać konstrukcje i proj. warsztatowy.

Jedyną dobrą rzeczą jest to że szybko zamodelujesz bydynek, osie, ale jak będziesz go dopieszczał to zauważysz że ma probelmy z docinaniem, dopsowywaniem, widocznościami w rzutach i przekrojach, uciekajce elementy i model analityczne przy modyfikacji i nie mozna ustawić model analityczny tak jak chcesz tylko robi głupoty.

Decyzja należy do ciebie, oczywiszcie handlowcy bedą ci zachwalać jaki to idelay program. Demo 30 dni i spróbój zrobic jakiś projekt a pozniej demo na drugim kom. a pozniej demo na 3 kom. itd.

Zgłosiłem im kupe błedów i jadyną rzecz jaką usprawnili to dodali słupy pochyłe a pozostałych knotow nie poprawili tylko zajmują się upiększaniem to w autocad 2010 więcej rzeczy dodali.

Może za 10 lat będzie lepszy ale mam go od 4 lat (arch. i konstr) i dalej dla konstruktora jest kiepski dlatego dolączyli rcady stal, żelbet.

ODPOWIEDZ