Zapisywanie do revit building 9.1

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem Revit Structure.

Moderatorzy: Artur Owczarek, Slavco, Andrzejj, Arkadiusz Mackiewicz

ODPOWIEDZ
Lukas10000
Posty: 12
Rejestracja: 21 gru 2006, 13:52
Kontaktowanie:

Zapisywanie do revit building 9.1

Post autor: Lukas10000 » 17 sty 2007, 08:20

Po opracowaniu titleblock'a firmowego nie można zaimportować go buildingowi poniewaz przy wczytywaniu go do projektu podaję informację że został wykonany w wyższej wersji niż ta na komputerze. Proszę o pomoc w tym temacie bo raczej nie wymyślę na to rozwiązania. Próbowąłem jakieś eksporty ale nie znalazłem nic. :?

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1110
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies » 17 sty 2007, 10:22

Opracowałeś TITLEBLOCK i nie możesz go wczytać z powrotem do programu? Pracujesz w BUILDING czy STRUCTURES?
Pozdrawiam
Był Kudłaty

Lukas10000
Posty: 12
Rejestracja: 21 gru 2006, 13:52
Kontaktowanie:

Post autor: Lukas10000 » 17 sty 2007, 12:30

Titleblock stworzyłem w structure4 a chciałem dać kolegom architektom ktorzy pracują w building.U mnie pracuje bez zarzutu a u nich przy próbie wczytania sheet podaje info że plik wykonany jest w wyższej wersji.

Awatar użytkownika
pies
Posty: 1110
Rejestracja: 14 paź 2005, 08:14
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: pies » 17 sty 2007, 21:45

Pomóc Ci niestety nie pomogę,
ale problem jest intrygujący.
Architekci na pewno pracują w BUIDING 9.1?
Czy odwrotnie - z BUILDING do STRUCTURE - się wczytuje ?

Możesz spróbować skorzystać bezpośrednio z pomocy technicznej Autodesku. Kilkakrotnie już mi pomogli, to całkiem sprawnie działa.
Pozdrawiam
Był Kudłaty

Lukas10000
Posty: 12
Rejestracja: 21 gru 2006, 13:52
Kontaktowanie:

Post autor: Lukas10000 » 18 sty 2007, 10:20

Architekci używają Building 9.1. Wczytywanie z building 9.1 do structure nie stanowi problemu. sprawa raczej wygląda tak jakby structure był wyższa wersją i zapomnieli badz nie widze polecenia eksportu do revit building 9.1. Mysle ze mozna ewentualnie wyeksportowac titleblock do AC2007 a potem zrobić import do buildinga. tyle ze chyba bardziej dookoła iśc sie nie da. Oczywiscie w tabelce wugodniej zostawic skroty Label.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ