Siatka w AutoCAD Map3D 2009

Na tym forum dyskusyjnym rozmawiamy o wszystkim co jest związane z programem AutoCAD Map 3D

Moderator: Ewa Solanowska

ODPOWIEDZ
darek88
Posty: 7
Rejestracja: 23 cze 2009, 10:50

Siatka w AutoCAD Map3D 2009

Post autor: darek88 » 23 cze 2009, 10:53

Jak włączyć siatkę składającą się z czarnych punktów na obszarze rysunku? Dodam, iż wciśnięcie klawisza F8 nie przynosi żadnego rezultatu.

Ewa Solanowska
Posty: 21
Rejestracja: 02 lip 2008, 12:43
Lokalizacja: olsztyn

Post autor: Ewa Solanowska » 06 lip 2009, 13:03

Witam,

siatka powinna się włączyć za pomocą klawisza F7, bądź w pasku lokalizacji na dole ekranu drugą ikonką od lewej.
Jeśli to nie pomoże poszukamy dalej :-)
gis, czy nie gis? - oto jest pytanie...

darek88
Posty: 7
Rejestracja: 23 cze 2009, 10:50

Post autor: darek88 » 06 lip 2009, 13:33

Wciśnięcie F7 nie powoduje żadnego rezultatu. Jaka może być tego przyczyna? Czy istnieje możliwość ustawienia opcji automatycznej aktualizacji tego programu?

Ewa Solanowska
Posty: 21
Rejestracja: 02 lip 2008, 12:43
Lokalizacja: olsztyn

Post autor: Ewa Solanowska » 06 lip 2009, 13:52

Jeśli pracuje Pan na współrzędnych dosyć oddalonych od początku układu (np. na którymś z układów geodezyjnych) proszę sprawdzić w ustawieniach siatki (polecenie ustawieniarys albo najeżdżamy na pasek lokalizacji i wybieramy ustawienia pod prawym klawiszem) czy ma Pan włączoną opcję wyświetlaj siatkę wychodzącą poza granice , ewentualnie zmienić granice wyświetlania siatki za pomocą polecenia granice.

Prosze o informację czy to pomogło czy szukamy dalej :-)
gis, czy nie gis? - oto jest pytanie...

ODPOWIEDZ